Takemeto.nl interviewt… blogger Patricia!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 14/04/2019

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Patricia?

Ik ben getrouwd met Simon en samen zijn wij trotse ouders geworden van twee geweldige dochters Kaylinn (2012) en Fayliene (2015). In het dagelijks leven werk ik op een VMBO school, ik ben betrokken bij de Stichting Earlybirds en samen met Kaylinn schrijf ik blogs en maakt zij vlogs. Ons gezin is gek op reizen. Helaas verliep de start van onze jongste dochter wat minder, waardoor naar het buitenland reizen niet mogelijk was, maar daar is sinds vorig jaar gelukkig verandering in gekomen. Natuurlijk zijn vakanties in Nederland ook erg leuk, maar wij vliegen toch wel graag naar het buitenland.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Toen Kaylinn 1 jaar was vlogen we naar Portugal. Het was een heerlijke vakantie. Van tevoren vonden we de vliegreis echt ontzettend spannend, want je weet toch nooit hoe ze het doen in het vliegtuig. We hadden een appartement geboekt net buiten het centrum en een auto gehuurd. Meestal gingen we een stuk rijden als ze moest slapen en dit zorgde ervoor dat we echt mooie dingen hebben gezien en konden doen in Portugal.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Onze reis naar Amerika was geweldig! We hebben een rondreis gemaakt, Fayliene was toen nog niet geboren en Kaylinn was 2 jaar. Het was bijzonder om te merken hoe flexibel kinderen zijn en hoe snel ze zich aanpassen. De lange afstanden rijden, gingen heel erg goed. Natuurlijk hebben we daar Disneyland bezocht, maar Sea World, Lego World en Busch Garden waren ook allemaal zo indrukwekkend voor haar! Na een week Orlando zijn we doorgereisd en ook hier genoot ze volop. Het meeste bijzondere was nog wel om samen met haar met dolfijnen te spelen bij het Dolphin research center.

Het was bijzonder om te merken hoe flexibel kinderen zijn en hoe snel ze zich aanpassen.

Wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Key West daar zou ik niet snel nog een keer naar toe gaan met jonge kinderen. Het vinden van een hotel waar je met kinderen mag komen is gewoon al heel erg lastig. Daarnaast merk je gewoon dat daar alles is ingericht op mensen zonder kinderen. We hebben daar nog wel een heel leuk restaurantje gevonden, waar je wel gewoon lekker met haar kon eten. Maar we hebben op meerdere plekken het idee gehad, dat je bijna weggekeken werd. Daarnaast was er ook weer niet zoveel te beleven, dus hebben we de dagen vooral lekker op het strand doorgebracht.

Maar we hebben op meerdere plekken het idee gehad, dat je bijna weggekeken werd.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Dat vind ik een moeilijke vraag! Er is nog zoveel wat ik graag zou willen zien, maar ik denk dat dan toch Australië en Nieuw Zeeland hoog op mijn lijstje staan of toch Afrika? Het lijkt mij geweldig om in Australië rond te trekken met het gezin en daar voor langere tijd te blijven. Maar een safari met het gezin, dat moet toch ook echt geweldig zijn! En als je het de meiden vraagt, tja die zouden het liefste altijd naar Disney gaan.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 6 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  • Tja op nummer 1 staat toch wel mijn telefoon. In contact blijven met iedereen, maar ook snel foto’s en filmpjes kunnen maken, daar zou ik echt niet zonder kunnen!
  • En dan natuurlijk speelgoed en dan vooral knutselspullen en kaartspelletjes zijn bij ons favoriet. Daarnaast hebben we nog een standaard doos met allemaal klein speelgoed ( frozen poppetjes edd).
  • Een buggy, soms wil je toch net even verder wandelen en hoewel de jongste dat ook al goed volhoudt. Na een vermoeiende dag kan het nog wel eens handig zijn.
  • Natuurlijk de lievelingsknuffels (en een reserve) van de meiden, soms missen ze toch ineens thuis. Nadat Kaylinn in Amerika haar knuffeltje kapot trok, hebben we altijd een reserve bij ons. (gelukkig konden we oma bellen en die heeft haar gerustgesteld, dat oma hem echt kon maken, als we weer terug waren in Nederland).
  • Het klinkt misschien suf, maar iets te doen voor jezelf. Zeker wanneer de kinderen nog slaapjes doen overdag.
  • En eigenlijk hebben wij nog een laatste en dat is de babyfoon. Die nemen we altijd mee.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Naar Canada, we kunnen niet wachten om deze reis te gaan maken! We gaan 3,5 week en gaan daar een rondreis maken. De Niagara watervallen en daarna door naar Calgory, vanuit daar gaan we natuurlijk naar de nationale parken en we vliegen uiteindelijk terug via Vancouver! Eigenlijk hebben we het meeste al geboekt, zodat we daar niet meer naar op zoek hoeven. We verblijven daar afwisselend in hotels, huizen of appartementen en hebben een auto gehuurd.

Meer over Patricia weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina! Of ga naar haar eigen blog over familieuitjes: https://wordpress.com/view/kaylinnenpatricia.home.blog.  Kaylinn haar vlogs zijn te zien op: https://www.youtube.com/channel/UCnyC2OfbXFXCjQ-bR92QlzQ