Takemeto.nl interviewt… blogger Kim!

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Kim?

Ik ben Kim (september ’89), moeder van een prachtige dochter Lova (juli ’18) en vriendin van Mike. Met z’n 3tjes wonen wij onder de rook van Rotterdam. Ik ben goudsmid van beroep en trots op m’n eigen bedrijf Youwellery. Naast smeden ben ik het liefst creatief bezig, schrijf ik over m’n dagelijkse leventje als moeder, breng ik tijd door met familie & vrienden en plan ik leuke reisjes & uitstapjes.
Voor we Lova kregen, hebben we al veel gereisd en dit wilden we zeker voortzetten mét ons meisje.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Tijdens de allereerste vakantie van Lova gingen we haar opa en oma opzoeken in Benidorm.
Zij hebben daar een appartement, waar zij enkele maanden per jaar verblijven. Een korte vlucht, een eigen plekje bij opa en oma; reden genoeg om Benidorm boven aan ons vakantie lijstje te zetten.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Aangezien Lova net 6,5 maand oud is, is Benidorm nog de enige vakantie. Uiteraard heeft deze reis indruk gemaakt doordat het de allereerste vakantie mét kind was. Er komt veel meer bij kijken dan wanneer je samen of alleen reist. Wat neem ik mee? Kinderwagen of maxicosi? Extra bagage bijboeken? Hoe maak ik de vliegreis zo comfortabel mogelijk voor Lova? Veel vragen maar het is goed gekomen!

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

De Spanjaarden zijn zó vriendelijk en lief tegen kinderen. Niet alleen de vrouwen, maar ook zeker de mannen. Er werd altijd ruimte gemaakt voor de wagen, we kregen van iedereen een glimlach of vriendelijk woord. En niet geheel onbelangrijk, in Spanje is het wél normaal dat moeders borstvoeding geven.

De Spanjaarden zijn zó vriendelijk en lief tegen kinderen. Niet alleen de vrouwen, maar ook zeker de mannen.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Als ik zeg Benidorm, dan denken jullie Bastards.. en feesten!. Dat feesten is inderdaad waar. Wat uiteraard heel gezellig is, maar in een kleine eettent in de Engelse wijk waar menig bezoeker net 3 liter bier achterover heeft geslagen… Dat was niet zo geslaagd met een kleine meid die lag te slapen in de wagen. Grote ogen, klein beetje paniek en wat tranen verder stond mama buiten met de wagen en besloten wij deze wijk maar te mijden.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Ik ben stiekem verliefd geworden op Thailand en zou zo graag meer van dat land willen zien. Gelukkig hebben we die reis al in het vooruitzicht. Daarna staat Afrika op m’n droom lijstje. The Big Five zien, slapen in prachtige cottages in natuurparken, gecombineerd met de witte stranden van Zanzibar.. Ik droom nog even verder..

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  • Camera, om alle mooie dingen vast te leggen. Ik hou van foto’s maken en maak altijd van iedere reis een album.
  • Desinfectie doekjes; jep guilty! Ik heb een klein beetje smetvrees, dus sleep graag overal desinfectie doekjes mee naar toe. Met die kleine meid ook niet geheel onbelangrijk!
  • iphone&oplader; naast m’n spiegelreflex camera is m’n telefoon erg belangrijk. De snelle foto’s maak ik vaak met m’n telefoon. Deze staat dus vol met foto’s! En uiteraard gebruik ik ‘m om de leukste plekken te checken op plaats van bestemming.
  • zonnebrand; zéker nu met die kleine meid smeer ik hele dagen. De zon is heerlijk maar verbranden niet!
  • zonnebril; ik word echt een beetje nukkig van de zon in m’n ogen. Ik ga fronzen en zie niks meer. Zonnebril it is

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Tijdens onze volgende reis blijven we in Nederland, we gaan namelijk naar Limburg. Lekker burgerlijk een midweekje Centerparcs. Samen met opa en oma ontsnappen we enkele dagen aan de drukke leventjes. Even genieten van elkaar en zij van hun kleindochter. Maar daarna staat Thailand in het vooruitzicht. Deze reis ben ik al flink aan het uitstippelen…

Meer over Kim weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!