Takemeto.nl interviewt… blogger Kim!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 5/05/2019

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Kim?

Ik ben een reislustige mama van 28 (1990) en woon samen met mijn (inmiddels) aanstaande Nick (1986) en ons dochtertje Bella (2018). Wij zijn samen sinds 2012 en we hebben al ons hele leven in hetzelfde dorp gewoond. Zelf heb ik een bouwkundige opleiding gedaan en werk nu als technisch tekenaar en tevens als zelfstandige als werkvoorbereider, tekenaar etc. Nick werkt al enige tijd voor zichzelf als timmerman. Het huis dat wij een paar jaar geleden kochten zijn we nog steeds eigen aan het maken, naast het reizen is dit ook een soort hobby geworden.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Onze eerste vakantie met zijn 3’en was in mei 2018, Bella was toen ongeveer 3 maanden. Waarbij wij van tevoren dachten, dit doen wij wel even maar toch ook best wel spannend bleek. De bestemming was Corfu in Griekenland en lekker all-in op een resort, aan het strand. Met als doel weinig doen, in de zon liggen en enigszins uitrusten. Uiteraard werkte dit helemaal niet met een baby maar het was super bijzonder om dit met haar te doen, elke dag zwemmen en nieuwe plekken ontdekken onder de warme zon.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

De stedentrip naar Barcelona, en 2e vakantie met Bella, heeft het meeste indruk gemaakt. Deze bestemming stond al lang bovenaan ons lijstje. Vooral omdat Nick nog al voetbalgek is en ik het een hele fijne stad vind, ik was er al eens geweest. Maar het allermooiste aan deze vakantie was, dat ik hier op het strand ten huwelijk werd gevraagd!! Totaal onverwacht en met ons kleine moppie erbij, mooier had ik het mij niet kunnen wensen. Al had ik natuurlijk allerlei scenario’s al door mijn hoofd laten gaan.

Maar het allermooiste aan deze vakantie was, dat ik hier op het strand ten huwelijk werd gevraagd!!

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Tot nu toe was mijn meest kindvriendelijke ervaring al op Schiphol, aan het begin van onze reis naar Corfu. Bij de internationale gates is er een Nutricia Lounge (heaven!) met ledikantjes en zitjes met gordijnen, zodat je je kan afschermen. Gezien onze aanzienlijke vertraging ‘mochten’ we door de paspoortcontrole naar deze kant om Bella lekker even in een rustige omgeving te laten slapen en te voeden.

Bij de internationale gates is er een Nutricia Lounge (heaven!) met ledikantjes en zitjes met gordijnen, zodat je je kan afschermen.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

De minst kindvriendelijke ervaring was op Corfu zelf, waarbij ons appartement onder de ontbijtzaal zat. Helaas door de warmte, ander bedje, etc. sliep Bella niet elke nacht goed. Maar als ze sliep en dan rond 7.00 de eerste stoelen van de ontbijttafels werden verschoven, kon ik wel janken en hoopte alleen maar dat ze niet wakker werd. Ook was mijn idee van uitslapen al in het water gevallen. Na een paar dagen hebben we toch een ander appartement aangevraagd, en gekregen gelukkig. Dit doe ik dus voortaan gelijk.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Dan zou de bestemming zeker weten Oceanië zijn! Dit is een supergrote droom van ons allebei om heen te gaan en alles maar te kunnen bekijken wat er is. Nick is al eens voor lange tijd in Australië geweest en wil zo graag terug. En al voordat ik met hem samen was, stond dit ook op mijn lijst. Sterker nog, het stond op mijn planning, maar er kwam eerst wat leukers tussendoor!

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

Uiteraard mijn dochter en aanstaande, al zijn dit niet echt dingen. Een erg moeilijke vraag, aangezien ik nooit echt iets nodig heb op reis. Dan toch maar mijn telefoon om het thuisfront op de hoogte te houden en voor noodsituaties, oordruppels voor in het vliegtuig voor ons allemaal en na het duiken. Een draagzak of draagdoek omdat dit superhandig is met een kleine om wellicht op wat minder bereikbare plekken te komen, speelgoed/filmpjes voor in het vliegtuig tegen overlast. En als laatste reisspelletjes voor ‘s avonds bij een lokaal borreltje.

En als laatste reisspelletjes voor ‘s avonds bij een lokaal borreltje.

Welke andere bestemmingen heb je al gezien?

Dat was nog voordat Bella er was. Onze eerste grote reis ging naar Sri Lanka en was een rondreis. Wel georganiseerd maar privé, dit was mijn eerste keer zo ver en ik ervoer een heuse cultuurshock. Na een paar dagen was dit gelukkig over. Andere bestemmingen zijn Zanzibar waar wij op een heerlijk resort hebben gezeten en ons duikbrevet hebben behaald, en de Filipijnen; ook een zelf samengestelde backpackrondreis.

Wat voor soort reis/vakantie heeft jouw voorkeur?

Niks doen en in de zon liggen, vind ik superlekker. Maar voor heel even, een paar dagen of zelfs een paar uur. Ik houd echt van nieuwe dingen zien en ontdekken. Rondreizen en uitstapjes maken hebben echt een grote voorkeur, maar daar ben ik pas achtergekomen toen ik het beide meerdere keren had gedaan.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Onze eerstvolgende reis wordt in september dit jaar en gaat naar Schotland. Ik heb hier een paar maanden gestudeerd en wil er al enige tijd terug. Dit was net voordat ik met Nick ging en wil hem, en Bella, alles laten zien waar ik toen ben geweest. We maken er een roadtrip van; we beginnen in Newcastle en eindigen in Glasgow. We vliegen heen en weer, en huren daar een auto. Zelf hebben we alles samengesteld en de overnachtingen zijn al geboekt, dat vind ik een heel fijn idee met een kleintje van 1,5 jaar oud.

Meer over Kim weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!