Take me to interviewt… blogger Jolien!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 28/01/2019

Wie is Jolien?

Jolien is 29 jaar en moeder van Jamie (2014) en Quinn (2016). Samen met haar man Bas en twee kinderen wonen zij sinds een paar maanden in Singapore. Bas werkt al 10 jaar in het buitenland en toen Jamie werd geboren besloten ze dat het tijd was om als gezin verder te gaan. In mei 2015 vertrokken ze daarom met z’n drietjes naar Jakarta. Door werkomstandigheden keerden ze in augustus 2016 terug naar NL, waar in november Quinn werd geboren. Nu, 2 jaar later, wonen ze alweer een paar maanden in Singapore.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Onze eerste vakantie met Jamie was toen hij 6 maanden oud was; met de auto naar Zuid-Frankrijk (Espira de conflent, Perpignan). Hier woonde toen een van mijn beste vriendinnen, met haar 3 kinderen, op de camping van haar ouders. Wij vertrokken een maand later naar Jakarta, dus we gingen ‘even’ afscheid nemen. We logeerden op de camping en vanuit daar namen we Jamie mee op stap.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Onze rondreis door Java, met mijn ouders, in oktober 2015. Jamie was net een jaar toen mijn ouders ons op kwamen zoeken in Jakarta. Samen met hen en Jamie zijn we 1 week op rondreis gegaan door Java. Voor ons best spannend om te doen met Jamie erbij, maar ontzettend leuk om met hem en mijn ouders langs de mooie plekjes van Java te gaan. Ondanks dat we bijna allemaal ziek zijn geweest deze week, hebben we er onwijs van genoten!

Ondanks dat we bijna allemaal ziek zijn geweest deze week, hebben we er onwijs van genoten!

Wat was je meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Dit was sowieso in Indonesië! De mensen daar zijn zo lief en behulpzaam voor kinderen. Zelfs uiteten was voor ons een feestje; wij konden rustig eten en Jamie werd altijd wel vermaakt door iemand van de bediening.

Zelfs uiteten was voor ons een feestje; wij konden rustig eten en Jamie werd altijd wel vermaakt door iemand van de bediening.

Wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Dit vind ik een lastige! Ik heb eerlijk gezegd nooit iets HEEL kindonvriendelijks meegemaakt tijdens onze vakanties/weekendjes en het wonen in het buitenland. Tuurlijk is het niet altijd allemaal even vriendelijk, maar echt iets onvriendelijks is me niet bijgebleven.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Er zijn nog zoveel plekken waar ik heen zou willen. Als ik nu zou moeten kiezen; Nieuw-Zeeland! Dit staat bovenaan ons lijstje. En aangezien we nu al halverwege zijn, zijn we van plan om volgend jaar december daar de boel te gaan verkennen.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je dan meenemen op reis en waarom?

  1. Sowieso speelgoed voor de kinderen, al is het maar om ze tijdens het vliegen een beetje meer te kunnen vermaken.
  2. Ringsling; de draagdoek die ik gebruik sinds Quinn is geboren en ik met haar naar Brazilië vloog. Zo handig! Je zet een kind er super snel in en haalt hem/haar er ook zo weer uit. En het zorgt ervoor dat je niet continu hoeft te tillen/dragen
  3. Buggy; deze nemen wij niet altijd mee omdat het niet overal handig is i.v.m. bijvoorbeeld smalle straatjes. Maar het is wel handig voor wat grotere kinderen, zodat ze soms nog even een dutje kunnen doen.
  4. Snacks voor de kinderen; ik zorg ALTIJD dat ik wat lekkers voor de kinderen bij heb. Dit kan wonderen verrichten tijdens het reizen 😉
  5. Anno 2018; mijn telefoon!! Ik moet uiteraard alle mooie momenten vast kunnen leggen! Een grote camera is niet altijd handig meenemen.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Nederland! In december (2018) gaan we lekker een paar weekjes naar huis om wat tijd met familie en vrienden door te brengen. Maar dat telt eigenlijk niet als reis vind ik. De volgende reis met kinderen? Dat weten we nog niet. Sowieso Nieuw-Zeeland in december 2019, maar ik weet zeker dat we voor die tijd nog ergens anders naartoe zullen gaan.

Meer over Jolien weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!