Take me to interviewt… blogger Femke!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 10/03/2019

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Femke?

Als docente Nederlands heb ik ‘eeuwig’ vakantie. Mijn vriend is minder vaak vrij, maar reist regelmatig voor zijn werk. Soms lukt het om mijn vrije dagen met zijn werkreizen te combineren. Vanaf 2010 gingen we zo’n dertig keer samen weg. Erg bijzonder waren Costa-Rica, Noord-Noorwegen, Zuid-Afrika, Japan, Canada en de VS. Spanje is onze favoriete Europese bestemming. Niet alleen vanwege het mooie weer en de relaxte sfeer, maar ook vanwege de tapas en wijn. Met een goede vriendin (tevens collega) ging ik de afgelopen jaren ook vaak op pad. Eind januari 2018 kregen mijn vriend en ik onze dochter Josephine die we graag veel van de wereld willen laten zien.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Toen Josephine tien weken oud was, gingen we voor het eerst op vakantie als gezin. We gingen naar Jávea in Spanje. Voor ons bekend terrein, toen ik 24 weken zwanger was, waren we hier ook.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

In de zomer van 2018, Josephine was toen 5,5 maand oud, vlogen we naar Perth. Mijn vriend moest voor zijn werk naar Nieuw-Zeeland en Australië en we besloten met zijn 3’en te gaan. Ik vloog alleen met Josephine van Perth naar Melbourne en later naar Sydney. We reden met z’n 3’en van Sydney naar Brisbane. Voorheen ging ik altijd super voorbereid op reis en wist ik precies wat ik allemaal wilde doen en zien. Nu ging ik er helemaal blanco in en was iedere ervaring (en dat waren er héél veel) heel bijzonder.

Mijn vriend moest voor zijn werk naar Nieuw-Zeeland en Australië en we besloten met zijn 3’en te gaan.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Het is echt een heel andere ervaring om met een kind op reis te zijn dan wanneer je nog met zijn tweeën bent. Over het algemeen reageren mensen heel enthousiast op een baby en raakten we nog sneller dan gewoonlijk met locals of andere reizigers aan de praat. Omdat ik in Australië vaak alleen met Josephine op pad ging, vond ik het heel leuk om met anderen in contact te komen en te kletsen over (klein)kinderen, reizen en de bestemming waar we waren. Mijn ervaring is dat niemand weigert te helpen als je er rechtstreeks om vraagt.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Het centrum van Sydney is wel erg heuvelachtig voor de kinderwagen. Dan was ik ergens en stuitte ik ineens op een trap waardoor ik niet verder kon. Ook waren stoepen niet overal goed aangelegd en mocht ik twee keer niet de bus in met de kinderwagen (die ik in mijn eentje echt niet kon opvouwen). Ook weigerde een Uber-chauffeur ons mee te nemen. Blijkbaar was dat een regel, maar daar was ik nog niet eerder op geattendeerd en in de Uber-app kon ik niet aangeven dat ik bij mijn rit een maxicosi nodig had.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

In 1997 bezocht ik voor het eerst Japan. Ik was 16, ging met mijn ouders altijd kamperen in Nederland, kreeg een uitwisselingsbeurs van Mitsubishi en zat ineens aan de andere kant van de wereld 5,5 week lang in een gastgezin. Ik ging daarna nog drie keer terug, de laatste keer was in 2016, mijn Japanse gastvader was toen al overleden. Ik wil graag nog een keer die kant op om Josephine haar Japanse oba-chan (oma) te laten ontmoeten. Daarnaast willen we nog een keer naar Zuid-Afrika of een andere Afrikaanse bestemming om Josephine olifanten en giraffen in het wild te laten zien. Ik merk dat we wat minder dingen meer ‘moeten’. We hebben al veel moois gezien, onze vakanties hoeven niet meer zo heel avontuurlijk te zijn.

Ik wil graag nog een keer die kant op om Josephine haar Japanse oba-chan (oma) te laten ontmoeten.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  1. Tupperwarebakjes en/of Ziploczakjes: altijd handig voor het meenemen van fruit, koek, brood, etc. Of om de resten daarvan weer  in mee terug te nemen 😉
  2. Yahtzeeblokjes. Yahtzee is ons vakantiespelletje. In Italië liepen we verschillende winkels in op zoek naar Yahtzeeblokjes en niemand begreep wat we bedoelden. De blokjes in Noorwegen bleken anders dan die van ons, dus nu nemen we altijd een voorraadje mee ?.
  3. Mijn e-reader
  4. Een klein thermosflesje met gekookt heet water. Zo zijn we nooit afhankelijk van anderen voor het maken van de fles.
  5. Voor Josephine is alles nog speelgoed, dus daar hoeven we niet veel van mee te nemen. Toen ze heel klein was namen we de loopy rings (van Playgro) overal mee naartoe. Nu zijn van die stapelbekers favoriet.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

We zijn net terug uit Málaga en deze zomer gaan we weer die kant op. We combineren dan Malága met Nerja/Frigiliana. We gaan weinig avontuurlijks doen, maar het wordt vast een heerlijke vakantie. Eind april ben ik ook twee weken vrij, misschien dat we ook dan nog een paar dagen (dichtbij) vakantie vieren.

Meer over Femke weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!