Take me to interviewt… blogger Ellen!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 8/04/2019

Wie is Ellen?

Ik ben al 10 gelukkige jaren samen met Pieter. We leerden elkaar kennen in het ziekenhuis waar ik als diëtiste werk en kochten een huisje in Bornem (België). Met ons tweetjes maakten we toffe citytrips naar o.a. Riga, Sevilla en Beijing. We reisden ook wat verder, o.a. een fly&drive in Brazilië en rondreizen in Indonesië en Mexico.
In oktober 2015 werd ons dochtertje Ellemieke geboren. De reiskriebels gaf ik met de borstvoeding door. We zijn er van overtuigd dat reizen met kinderen niet minder fijn is (integendeel) dus mag ze mee. En dat vindt zij reuze! Er staat nog heel wat op onze bucket list.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Ellemieke’s eerste reis was als ze 11 weken jong was. We namen het vliegtuig naar Valencia en genoten enkele dagen van het winterzonnetje. De vlucht én het verblijf waren zo goed meegevallen dat, eenmaal thuis, we meteen een nieuwe trip boekten. Een maand later zaten we alweer te genieten op Tenerife. Vele reisplannen werden toen al gesmeed.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Wat een moeilijke keuze. Zal ik een top 3 geven?

  • Op 3: Dubai. We logeerden in een geweldig hotel en het land was verrassend kindvriendelijk.
  • Op 2: Rhodos: de eerste vakantie waar Ellemieke écht herinneringen aan over hield. Ik was daar jarig en kreeg surflessen cadeau. Een fantastische ervaring.
  • Op 1: Voor de eerste plaats ga ik voor de reis die op Ellemieke de grootste indruk naliet. En als zij geniet, doen wij dat ook. Voorbije zomer trokken we naar Washington en New York. Elke week vraagt ze wanneer we terug gaan naar “Amejika”.

Elke week vraagt ze wanneer we terug gaan naar “Amejika”

Wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

In Valencia, Ellemieke was toen 11 weken, wilden we een restaurantje binnenstappen, niets chique hoor, een simpele tapasbar. We kregen echter geen tafeltje want baby’s waren niet welkom.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

De magie van kerst opzoeken door in Lapland op bezoek te gaan bij de kerstman lijkt me enig.
Peru, Vietnam en Cambodja staan ook op ons wish-listje.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je dan meenemen op reis en waarom?

  1. Een plooibuggy die mee mag als handbagage: heel praktisch want zodra je het vliegtuig af stapt kan je kleintje in de buggy. Handig als je ver moet wandelen naar de bagagebanden of eerst nog moet aanschuiven bij de douane.
  2. Kleine cadeautjes die je gedurende de vlucht of autorit kan uitdelen. Ik zorg altijd dat er iets in zit waar ze tijdens de vlucht en/of ter plaatse iets mee zijn. Zoals een kleur- of doeboek, stickers, klein speelgoedje, nieuw (voorlees)boek, zwembadspeeltje maar ook een favoriete koek of snoepje hoort er zeker bij.
  3. Hoofdtelefoon: kan op de ipad gebruikt worden en bij verre vluchten ook aangesloten worden op de inflight entertainment (de oortjes die je krijgt zijn niet praktisch voor kinderoortjes).
  4. Is je kindje gehecht aan een lievelingsknuffel? Neem dan een reserve-exemplaar mee in je bagage. Handig als ze knuffel verloren raakt of even heel vies wordt.
  5. Een goede reisapotheek: zo hoef je niet bij het minste een vreemde dokter te raadplegen.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

In augustus gaan we in ieder geval naar Malta/Gozo! Daarvoor gaan we ook nog een weekje naar Bergamo. Pieter gaat daar op fietsvakantie en Ellemieke en ik gaan hem samen opzoeken.

Meer over Ellen weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!