Takemeto.nl interviewt… blogger Eefje!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 18/02/2019

Wie is Eefje?

Ik ben geboren (1987) en getogen in Enschede en op mijn 25e heb ik de status import-Amsterdammer verkregen. Het huishouden (lees: een schamele 55 m2, soms opgeruimd maar vaker ‘geleefd’) deel ik met mijn vriend Robin (1985) en onze dochter Nora (2017). Ik geef mijn met plezier verdiende centen uit aan het broodnodige, soms het onnodige, maar het liefst aan lekker eten, reisjes en andere blijvende herinneringen (super nodig). Het kosteloze genot haal ik uit de basale dingen in het leven: natuur (groot en klein), mensen (naasten en vreemden op straat) en opvallende situaties.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Robin en ik zijn in onze early twenties al 2x eerder in Agia Pelagia op Kreta geweest en zeiden toen tegen elkaar dat als we ooit kinderen zouden krijgen, we hier weer naar terug zouden gaan. Het is een super overzichtelijke kleine baai, er ligt een grote platte rots net voor de branding waardoor de golfslag gebroken wordt en het heeft net genoeg verscheidenheid aan restaurantjes. Het is een prima uitvalpunt voor stedentrips of andere tochtjes.. We wilden eigenlijk naar Schotland, maar hebben uiteindelijk toch besloten deze eerste vakantie met een kleine ‘niet te veel te willen zien’. Lees hier meer over deze reis.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Nora is nog maar 1 en ik ben 4x met haar ‘op pad’ geweest waarvan 1 gezinsvakantie. Dus het antwoord op deze vraag is eenvoudig: onze gezinsvakantie naar Kreta. Wat het meeste indruk op me heeft gemaakt is hoe relaxt een vakantie met een kindje kan zijn als je de juiste voorwaarden creëert.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

We verbleven via Airbnb in Dimitri’s Vintage Yard – een mega aanrader! 2 slaapkamers, een keuken, woonkamer én een heerlijke tuin met veranda. Alles wat we nodig hadden voor Nora was aanwezig: babybedje, staafmixer om eten te pureren, kinderstoel, zelfs kinderbestek en een flessenborstel. Maar het allerleukste was de aankleding. Maria, de eigenaresse, had de ikea-blokkenkast in de woonkamer leeggehaald en er (voornamelijk houten) kinderspeelgoed in geëtaleerd, ze had de bomen en potten in de tuin met vrolijke dingen versierd en kinderproducten (billendoekjes, vers fruit in de koelkast, melk en zo meer) in huis gehaald. Wát een warm welkom!

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Weet je wat ik nou zo’n onzin vind? Dat je voor een babybedje bij moet betalen. Het product dat je afneemt: is ‘een overnachting’. Het lijkt me niet meer dan logisch dat een bed daartoe behoort. Alleen omdat die kleine persoontjes van een gewoon bed af kunnen rollen, hebben ze een ander bedje nodig. Ik vind het zo zielig als je daar je centen mee wilt verdienen.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Oef.. 1 bestemming maar? Van alle plekken op de wereld waar ik van heb gehoord + de plekken waarvan ik überhaupt het bestaan nog niet weet? Zonder verder deskresearch zou ik nu zeggen: een maand lang rondtrekken door Nieuw-Zeeland. Vooral om de natuur.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

1, 2 én 3: Ik zou me heel goed inlezen in welke risico’s je loopt door insectenbeten of worse, andere dierenbeten. Wat ik ook nodig heb om die dieren op afstand te houden / te bestrijden: ik neem het mee! (of koop het daar)
4. Ik heb begrepen dat zo’n kindertentje (een Deryan) ideaal is als je rondreist. Dat vind ik het proberen wel waard.
5. Een paar persoonlijke spulletjes van Nora, zodat ze iets vertrouwds om zich heen heeft. En niet alles tegelijk geven, maar haar na een week of zo verrassen met weer iets ‘nieuws’ van thuis.

Wat heb je al van de wereld gezien voordat je kinderen kreeg?

Pas in mijn late twintiger jaren kwam er wat meer budget vrij voor uitgebreidere reizen. We deden 2x een rondreis door de US (1e x Florida, Georgia en Tennessee en de 2e x California). Wát een prachtig land! Ik ben in Gambia geweest en mocht voor werk naar Moskou en Xiamen, China. Verder heb ik vooral veel moois van Europa gezien. Maar ik heb dus ook nog héél veel te ontdekken op deze mooie wereld.

Ga je ook graag zonder kind weg?

Ja! Heerlijk om even los te zijn van thuis en met vriendinnen nieuwe steden (en eten) te ontdekken. Robin en ik gaan binnenkort voor het eerst met z’n 2en een weekendje weg in NL. Daar kijk ik erg naar uit!

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

De plannen wijzen nu naar Japan.

Meer over Eefje weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!