Takemeto.nl interviewt… blogger Cornalijne!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 31/03/2019

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Cornalijne?

Samen met mijn vriend Chris en onze 3 kindjes wonen we in Amsterdam Zuidoost. Hij runt samen met zijn zus een eigen Indonesisch restaurant en ik ben regiomanager bij een kinderopvangorganisatie. We hebben 2 meisjes; Jolie (’13), Loïs (’16) en 3 maanden geleden is onze baby Kai (’18) geboren. Het is een drukke boel hier! We houden beiden van tripjes en reizen maken en proberen dit ook met de kids zoveel mogelijk te blijven doen, al is dat tegenwoordig ook wel een uitdaging! Ik vind het de ultieme voorpret om de meest perfecte accommodatie op onze bestemming te vinden, aansluitend bij onze wensen en ons budget. Daar ben ik vaak weken mee zoet!

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Toen Jolie een paar maanden oud was zijn we op vakantie naar Zuid-Frankrijk geweest. Ik herinner me dat ik best moest wennen, zo’n 1ste vakantie met een baby. Je hele focus draait dan toch om de mini! Ondertussen is de verwachting en beleving bijgesteld en vind ik het zo fijn om met z’n allen op trip te gaan!

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Vorig jaar zijn we met het gezin en mijn schoonouders naar Bali geweest. We hebben daar familie opgezocht en een rondreis gemaakt. Sowieso is Bali een heerlijke, kindvriendelijke bestemming maar het weerzien met de familie maakte het extra bijzonder. Hierdoor hebben we ook veel van het lokale leven kunnen proeven en zien, wat fijn buiten de gebaande paden was.

Sowieso is Bali een heerlijke, kindvriendelijke bestemming maar het weerzien met de familie maakte het extra bijzonder.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Wij huurden een appartement in Duitsland, in het Harzgebergte (Villa Brockenhexe). Deze accommodatie was echt perfect voor de meisjes, overal was aan gedacht; kinderbestek, slabbetjes, plastic bekertjes, een opstapje bij het tandenpoetsen. Zo fijn als dat allemaal aanwezig is op je vakantiebestemming. En verder vond ik het reizen in Bali heel kindvriendelijk. Iedereen is daar zo aardig en behulpzaam, dat maakt het heel relaxed reizen.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Ik vind dat het in sommige wegrestaurants tussen Nederland, Duitsland en Frankrijk soms nog wel ontbreekt aan ‘kinderspirit’, terwijl er toch jaarlijks heel veel kinderen gebruik moeten maken van deze faciliteiten onderweg. Zo hebben wij wel eens gegeten op plekken waar geen verschoonplek was, geen kinderstoel te vinden en geen kindermaaltijd te verkrijgen. Erg onhandig!

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Ik zou heel graag met mijn gezin een wereldreis willen maken; Met een camper door Nieuw Zeeland, Australië en rondreizen door Azië bijvoorbeeld. Gewoon een langere tijd weg zijn, dus geen vakantie van een paar weken, maar echt rondtrekken en tijd samen doorbrengen. Ik droom nog even door.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  • Een Sack ’n Seat; Deze vond ik erg handig in Bali omdat er niet altijd een kinderstoel beschikbaar was voor Loïs, zeker niet als je op wat minder toeristische plekken komt.
  • Klein speelgoed wat in mijn handtas of rugzak past om mee te spelen in restaurants. Je gaat toch vaak uit eten op reis en dan zijn de kids toch echt wel even zoet met een ‘klei-ei’, of een etui met potloden en papier. Helaas vergeet ik dit zelf toch ook nog regelmatig!
  • Mijn reisbuggy, de Quinny Yezz. Het is een lichtgewicht buggy, die ik over mijn schouder kan hangen en heel klein kan inklappen. Deze gaat echt overal mee naar toe.
  • Als je naar de tropen reist dan is een draagzak, speciaal voor tropische temperaturen (bijvoorbeeld de Ergobaby Performance), erg handig. Kan je ook huren!
  • Rietjes, papieren doekjes, hygiënische handgel en plastic zakjes in mijn tas! Je zult zien dat het van pas komt!

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Waarschijnlijk willen we in de zomer naar Denemarken. Ik lees er wisselende verhalen over, maar vind het leuk om weer wat nieuws uit te proberen en dit is op een goede reisafstand vanuit Nederland.

Meer over Cornalijne weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!