Take me to interviewt… blogger Christien!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 3/03/2019

Wie is Christien?

Ik ben Christien en sinds ruim een jaar woon ik met vriend en kinderen in Algiers (Algerije). Ik heb twee jongens; Pelle (2016) is een temperamentvolle peuter en Jip (2018) is een ondernemende baby. Druk, maar leuk! Omdat wij in Algerije wonen, reizen we veel dus heb ik genoeg te vertellen over hoe dat er bij ons aan toegaat. Behalve veel reizen, studeer ik voor Voedingsdeskundige en geniet ik enorm van de tijd met met kinderen (ook al heb ik ook wel ontdekt waarom ze dit tropenjaren noemen). Ik hoop dat mijn blogs een leuk inkijkje in mijn leven kunnen geven!

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Kamperen in Frankrijk! Met een baby van 3 maanden, dat was best een onderneming. De reis ernaar toe alleen al. Om de twee uur even stoppen, luier, flesje, even bewegen en weer door. We hadden wel een tent gehuurd, dus de tent-opzet-klus hadden we gelukkig uitbesteed. Het was wel even wennen maar het was heerlijk. Kamperen hou ik sowieso erg van. Lekker buiten!

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Ik denk dat de meest simpele vakantie op de Veluwe deze zomer het beste is bevallen. Drie weken in een huisje op dezelfde plek. Geen gesleep van hot naar her, de kinderen sliepen goed (lees: niet slechter dan we gewend zijn ?) en de plek was al snel vertrouwd. Op de fiets hebben we de omgeving verkend en we kwamen zowaar uitgerust weer thuis!

Wat was je meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Toen Pelle 8 maanden was zijn we naar curaçao geweest. Dit was mijn eerste ervaring met vliegen met een baby en de KLM. Ik moet zeggen dat zij echt fantastisch met de kinderen omgaan. Wij waren uiteraard niet de enige met kinderen op de vlucht maar ik heb zelden zoveel stewardessen met allerlei kinderen in de weer gezien. Echt erg kindvriendelijk dus. En dan niet te vergeten de sleep-basket. Ideaal voor een nachtvlucht!

Wij waren uiteraard niet de enige met kinderen op de vlucht maar ik heb zelden zoveel stewardessen met allerlei kinderen in de weer gezien.

Wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

In Algerije is reizen niet altijd gemakkelijk met kinderen. Kinderbedjes hebben ze hier niet, dus je moet altijd alles zelf meenemen. Ze zijn hier ook niet gewend dat kinderen om 19 uur al naar bed gaan, dus qua restaurants is het ook altijd even improviseren. De mensen zijn verder altijd alleraardigst voor de kinderen maar handig is het niet.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Ik zou graag naar Zuid-Afrika willen. Ik ben daar lang geleden een keer geweest en zou er graag met z’n allen heen gaan om alles van het land te zien. Zoveel diversiteit, echt een bijzonder mooi land. Een paar jaar wonen mag ook natuurlijk!
Oh, en ik zou graag rond kerst een keer het noorderlicht willen zien in Lapland. Eigenlijk veel te koud voor mij, maar dat lijkt me waanzinnig.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je dan meenemen op reis en waarom?

  1. Buggy en onze Ergobaby 360. Onmisbaar om de kinderen mee te vervoeren.
  2. Veel luiers en nog meer eten. Omdat je echt niet zonder wil zitten en er van alles kan gebeuren onderweg.
  3. Fototoestel/ iPhoneX. Ik maak thuis al de hele dag foto’s, laat staan op vakantie!
  4. Babyfoon/ Babyfoon 3G. Niets beter dan even een wijntje te kunnen drinken als de kinderen slapen. Babyfoon 3G maakt je zelfs enigszins mobiel, je kunt (indien je redelijke wifi of netwerk hebt) bijvoorbeeld in het restaurant van het hotel gaan eten.
  5. Oordoppen. Ik ben een lichte slaper, dus ik neem altijd oordoppen mee. Zeker als ik bij mn peuter op de kamer slaap, die maakt er in z’n slaap een feestje van. En met oordoppen slaap ik lekker door!

Zeker als ik bij mn peuter op de kamer slaap, die maakt er in z’n slaap een feestje van. En met oordoppen slaap ik lekker door!

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Ons volgende echte tripje zal zijn Timimoun in het voorjaar. Naar het schijnt een van de mooiste plekken in de Sahara. We hebben hier in Algerije de woestijn al eens bezocht en dat is toch zo iets magisch! Ik kijk er naar uit.

Meer over Christien weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!