Takemeto.nl interviewt… blogger Chantal!

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen šŸ˜‰ En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze bloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Takemeto.nl stelt zich voor’.

Wie is Chantal?

Een 37-jarige Amsterdamse, getrouwd met Mark (44) uit Rotterdam. Samen met onze dochter Indy (2016) wonen wij in De Meern en om het weekend is bonusdochter Lotte (2013) ook bij ons. Ik werk bij een woningcorporatie en ben daarnaast fotografe voor mijn eigen bedrijf Wild at Heart fotografie. Ten huwelijk gevraagd in Thailand, getrouwd in Costa Rica en deze reislust zetten we graag door met kids.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

De eerste vakantie was met Lotte, een weekje naar de Portugese zon. De eerste vakantie met onze dochter Indy was naar CuraƧao toen ze 8 maanden oud was. We wilden graag een verre reis maken en CuraƧao leek ons een makkelijke bestemming voor een eerste reis met een baby’tje. Juist als ze zo klein zijn vinden we het makkelijk om ver weg te gaan.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Onze rondreis met Indy op Bali in 2018. Ruim 3 weken intens genieten van elkaar, de lieve mensen, het eten en de omgeving. Zo’n reis past veel beter bij ons dan 2 weken op een resort in CuraƧao. Het gevoel van vrijheid doordat je zelf alles kan plannen, of juist niet, is heerlijk. We houden van afwisseling tijdens onze reizen en Bali is heel divers.

Zo’n reis past veel beter bij ons dan 2 weken op een resort in CuraƧao.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Op Bali hebben we ons ontzettend welkom gevoeld. Onze dochter Indy kreeg volop aandacht met haar blauwe ogen en blonde krullen. Niets is te gek op Bali. Op Nusa Lembongan, een eilandje voor de kust van Bali, is het eten van wat mindere kwaliteit. Verse groenten en fruit zijn moeilijker verkrijgbaar en we wilden Indy niet elke dag pizza laten eten. Het personeel van ons resortje zorgde er iedere dag voor dat Indy niets te kort kwam en bracht dagelijks verse groenten en fruit voor in ons koelkastje.

Het personeel van ons resortje zorgde er iedere dag voor dat Indy niets te kort kwam en bracht dagelijks verse groenten en fruit voor in ons koelkastje.

Wat was jouw minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Op CuraƧao gebeurde dat waar je als ouder bang voor bent. Indy werd heel ziek. Diarree, hoge koorts en niets meer willen drinken. Dit, in combinatie met de hoge temperatuur zorgde voor heel wat stress. De artsen en vooral het ziekenhuis op CuraƧao waren voor ons de minst kindvriendelijke ervaring op reis. Ik heb midden in de nacht de spoedpost in Nederland gebeld om te kunnen overleggen met een Nederlandse arts, omdat we zo slecht geholpen werden. Na een aantal dagen kwam de derde arts er ‘pas’ achter dat Indy een fikse oorontsteking had en knapte ze direct op van de antibiotica.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Maleisiƫ in combinatie met Maleisisch Borneo! Om de ongerepte natuur te ervaren en te gaan duiken bij Sipadan. Een avontuurlijke bestemming die goed bij ons past. Ik wil Indy graag op laten groeien met de gedachte dat dieren in het wild horen te leven en dit neem ik graag mee in onze reizen.

Ik wil Indy graag op laten groeien met de gedachte dat dieren in het wild horen te leven en dit neem ik graag mee in onze reizen.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

Een goede EHBO kit met medicatie om altijd goede eerste hulp te kunnen bieden, een powerbank om nooit zonder stroom te komen zitten, mijn camera omdat ik Ɣlles vast wil leggen, grote hydrofiele doeken omdat je ze werkelijk overal voor kunt gebruiken, ze weinig ruimte innemen en snel drogen. Onze duikbrevetten omdat we altijd een duikje willen maken.

Meer over Chantal weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina of ga naar fotografie website!