Takemeto.nl interviewt… blogger Brechje!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 3/06/2019

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Brechje?

Ik ben Brechje, moeder van 3 meiden en werkzaam in de persoonlijke- en gezinsbegeleiding. Ik ben opgegroeid in Muiderberg en na mijn studie psychologie in Amsterdam samen met Derek met een backpack voor onbepaalde tijd naar Azië en Australië vertrokken. Wat was het fantastisch en het was ons beiden al snel duidelijk dat we bij thuiskomst niet graag in de huisje, boompje, beestje structuur terugwilden. Althans, het werd boerderijtje, erfje, en beesten! We kochten een woonboerderij in Drenthe om het gevoel van ruimte en vrijheid vast te houden na het reizen. Hier werden Mila, Floor en Sofie geboren, en kwamen er heel veel dieren bij (paarden, geitjes, kippen, hond, katten, cavia’s, konijnen etc.). We werken beiden als zelfstandig ondernemer en hebben hierdoor de mogelijkheid om veel te reizen. Enkele jaren geleden hebben we een oude camper aangeschaft en deze gezamenlijk opgeknapt en eigen gemaakt. Hiermee gaan we zo vaak mogelijk op pad. Eigenlijk is dit inmiddels wel een beetje onze ‘Way of Life’. Als het weer het toelaat en de kinderen vrij zijn van school, gaan we weekendjes weg in eigen land en gedurende de vakanties verder Europa in.

Als het weer het toelaat en de kinderen vrij zijn van school, gaan we weekendjes weg in eigen land en gedurende de vakanties verder Europa in.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Onze eerste vakantie met onze oudste dochter, van toen 8 maanden, ging naar Zuid-Frankrijk. We reden met de auto in 2 dagen naar een camping in Frejus en hebben daar genoten van het Franse leven en het gevoel om als gezin op vakantie te zijn. Maar snel kriebelde het naar meer……

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

De gezinsvakantie die het meeste indruk heeft gemaakt, is de reis die we maakten met onze oudste 2 kinderen toen ze 4 en 2 jaar oud waren. Onze jongste dochter was toen nog niet geboren. We wilden nog heel graag een langere reis maken voordat de leerplicht echt zijn intrede zou doen, onze oudste zat inmiddels al wel in groep 1 van de basisschool. We hebben haar toen van school gehaald en een rondreis van 5 maanden gemaakt door Zuid-Europa: Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië en Oostenrijk. Zo lang op reis zijn met 2 jonge kinderen is toch weer een hele andere ervaring dan dat je op reis bent met z’n 2-en. Vrij kort hierna werd onze jongste geboren en inmiddels reizen we altijd met z’n 5-en. Onze laatste memorabele reisje ging naar Marokko (als verrassing voor mijn verjaardag). Omdat dit zo’n ander land is dan dat onze kinderen binnen Europa gewend zijn, heeft dit ook wel een enorme, positieve, indruk achtergelaten!

We hebben haar toen van school gehaald en een rondreis van 5 maanden gemaakt door Zuid-Europa: Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië en Oostenrijk.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Dit is er eentje om over na te denken, maar het eerste wat er in mij opkomt, is onze reisje naar Marokko afgelopen november. We waren toch wel een beetje op ons hoeden en ik hield de meiden de eerste dag in de drukke medina van Fez dicht in de buurt. Dit was ook geheel hun eigen behoeften want ze waren behoorlijk onder de indruk van alle bedrijvigheid en bezienswaardigheden. Maar wat hebben we tijdens deze stedentrip enkel en alleen maar positieve ervaringen gehad. Iedereen was super lief en behulpzaam en de meiden kregen alleen maar positieve aandacht.

Wat was jouw minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Gelukkig kan ik hier nog geen antwoord op geven. Onze ervaring is dat het reizen met kinderen alleen maar extra deuren opent en mensen over het algemeen nog vriendelijker zijn.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Ondanks dat je zou denken dat we een bestemming zouden kiezen waar we nog niet geweest zijn, zou ik heel erg graag onze reis door Thailand en Australië met de meiden erbij herhalen. Ik heb daar fantastische herinneringen aan en vind beiden landen echt prachtig! Hoe gaaf zou het zijn om deze landen nu met onze kinderen te bezoeken en ontdekken! Misschien juist omdat je het dan nog meer kan delen samen, ze hebben inmiddels al zoveel verhalen gehoord!

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

Onze meeste reizen maken we met de camper. Er zijn een aantal benodigdheden die standaard in de kastjes van de camper zitten:

  1. Tekenspullen en spelletjes voor onderweg: Dit vinden wij echt ideaal en een groot voordeel van een camper. De vakantie begint echt al zodra we de straat uitrijden. Muziekje op en gezellig lezen, tekenen of spelletjes spelen.
  2. Mobiele telefoons: Niet omdat we zo graag bereikbaar zijn onderweg, maar we maken eigenlijk enkel foto’s met onze telefoon en maken van elke reis ook altijd een vakantiefilm. Tevens gebruiken we deze om te navigeren en staat er natuurlijk ook altijd muziek op. En om niet te vergeten gebruik in mijn telefoon ook nog als e-reader, onmisbaar dus!
  3. Toetenpoetsers: Hoe gek het ook klinkt, wij zijn al lang uit de baby- en kleuterfase, toetenpoetsers zijn super handig! Al rijdend in de camper worden ze vaak even na het eten gebruikt voor de handen en mond, maar ook kleine ongelukjes zijn snel opgeruimd. Onderweg zitten ze ook altijd in mijn tas. Vieze tafeltjes en plakkerige handjes en mondjes zijn zo weer schoon
  4. Muziek: op een USB stick, MP3 spelers, en telefoon, met daarbij een draadloze USB speaker.
    Music makes the world go round;)
  5. Opblaasbare bodyboards en duikspullen voor in zee of zwembad: Zelfs afgelopen wintersport waren de bodyboards mee, maar ditmaal niet om te golfsurfen maar werden ze gebruikt om op de sneeuw van de berg af te zoeven.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Met het voorjaar in aantocht gaat voor ons het camperseizoen weer beginnen. We gaan vaak weekendjes weg naar willekeurige campings in Nederland. Maar voor de zomervakantie zijn we een roadtrip aan het plannen van ongeveer 4 weken naar Italië en Slovenië. We hebben voor een klein weekje een leuke kleine familiecamping geboekt in Le Marche. Dit wordt dan even een ‘rustpunt’ en voor de kinderen ook leuk om een week lekker te spelen met andere kinderen op de camping. De andere tijd daaromheen boeken we niks gaan en staan we waar we willen(voordeel van een camper). Vaak begint de reis al met een paar overnachtingen ergens in Duitsland en Zwitserland. Vanaf daar willen we dan rustig naar de Marken in Italië rijden. De terugweg plannen we via Venetië, richting Slovenië, waar we graag het meer van Bled en Ljubljana willen bezoeken.
In het najaar gaan we graag weer naar Marokko. Sinds we afgelopen november in Fez zijn geweest, willen we zeker meer van dit prachtige land zien!

Meer over Brechje weten? Bekijk dan al haar blogs!