Takemeto.nl interviewt… blogger Anouk!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 20/05/2019

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Anouk?

Anouk Benders (1991) is life-coach en mama van dochter Sam (2018). Ze woont samen met Sander (1980) in Amsterdam Oost, waar ze hun eigen huis hebben gebouwd. Ze houden van actieve en avontuurlijke vakanties, je vindt ze niet zo snel in een resort. Het liefste zoeken ze bestemmingen op waar je kunt kitesurfen of golfsurfen en van plek naar plek kunt reizen. Voordat ze een kindje kregen reisde ze regelmatig voor langere tijd naar verre landen. Nu vinden ze de uitdaging om dit met hun dochter te blijven doen.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Naar Portugal én Spanje. Toen vorig jaar onze dochter Sam werd geboren zaten we na 6 weken al in het vliegtuig om met de kleine een stukje van de Santiago de Compostella (de Camino) te wandelen. We dachten, we zien wel hoe het gaat, ik was natuurlijk nog herstellende van de bevalling, maar ik voelde me heel goed. Elke dag liepen we een stuk van de wandeling (circa 10km). Met de kleine in de draagzak, hop daar gingen we. Het was heerlijk om in de natuur te zijn, met z’n drietjes, elke dag in een ander hotel. We ontmoette elke dag zoveel lieve mensen tijdens deze bijzondere wandeling. Thuis verklaarden sommige mensen ons voor gek, maar wij houden van avontuur en dat vonden we in het van-plek-naar-plek reizen door Portugal en Spanje met onze kersverse baby.

Thuis verklaarden sommige mensen ons voor gek, maar wij houden van avontuur en dat vonden we in het van-plek-naar-plek reizen door Portugal en Spanje met onze kersverse baby.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Noord Brazilië! Onvoorbereid, op een auto en 3 overnachtingen na, vertrokken we met een baby van 8 maanden. Hoe zou dat gaan? Uiteindelijk heel avontuurlijk, maar zeker ook relaxed! We bleven ongeveer 3 tot 4 nachten op een plek en tussendoor reden we dan een paar uur met de auto tijdens haar middagslaapje. Dat ging eigenlijk héél goed. Brazilië mét baby heeft ons in alle opzichten verrast. De mensen zijn ontzettend flexibel en behulpzaam, dat heeft nog wel de meeste indruk gemaakt. Daarnaast is Brazilië perfect voor watersportliefhebbers, van kite lagoons tot surfstranden en mooie wandelingen langs het strand. Maar ook yoga liefhebbers komen aan hun trekken!

Brazilië mét baby heeft ons in alle opzichten verrast.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Waar je jezelf in Nederland bijna verontschuldigd als je met een kinderwagen in een restaurant binnenkomt, werden we in Brazilië echt overal met open armen ontvangen. Sterker nog, als Sam niet in haar stoeltje wilde zitten rende er bijna 3 meisjes op ons af om met haar te spelen of te wandelen. ÉÉN van de meest bijzonder herinneringen is dat we aankwamen na een nachtvlucht en autorit bij ons eerste hotel en onze reservering niet goed was doorgekomen, helaas was het hotel volgeboekt. Ik dacht dat ik door de grond zakte, we waren super moe en ik wilde echt niet ‘s nachts naar een ander hotel opzoek. Toen het personeel zag dat we met baby reisde boden ze hun eigen kamer aan ons aan.. Uiteindelijk is alles goed gekomen, maar we waren zo verbaasd hoe relaxed ze om gingen met deze situatie.

Ik dacht dat ik door de grond zakte, we waren super moe en ik wilde echt niet ‘s nachts naar een ander hotel opzoek.

Wat was jouw minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Wij reizen vaak buiten de toeristische plekken én we leggen niet alles van te voren vast. De leuke en beste deals zijn dan soms weg. Met kind was dat extra lastig omdat we merkte dat niet alle accommodaties babybedjes aanboden. Gelukkig namen wij altijd een opklaptentje mee, waar Sam inmiddels aan gewend is. Daarnaast zijn er zijn natuurlijk plekken waar je beter niet kunt komen met baby, zoals de discotheek. Maar tijdens al onze reizen zijn we eigenlijk altijd goed ontvangen door mensen. Zelfs als Sam ‘s nachts huilde of als we op ongemakkelijke plekken een luier moesten verschonen waren mensen juist altijd heel behulpzaam en vriendelijk.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Australië! Het lijkt me heerlijk om met z’n drietjes in een camper langs de stranden van Australië te reizen, de mooiste surfspots op te zoeken terwijl Sam vanuit een campertje naar een van ons kijkt. Wij zijn echte kampeerders, al verblijven we ook vaak genoeg in leuke hotelletjes of appartementen. In de natuur voelen we ons helemaal goed en ik zou het fantastisch vinden om een aantal maanden met de kleine zo’n verre reis te maken.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  1. Een oude kinderwagen, in de meeste landen waar wij komen, zijn die grote kinderwagens helemaal niet zo handig als thuis en in de stad. Wij namen daarom een inklapbare kinderwagen mee die we ook makkelijk over het strand konden slepen. Daarnaast:
  2. Opgooi tentje (Deryan), niet overal zijn babybedjes aanwezig maar vooral heel handig op het strand.
  3. Vacuüm verpakte zakjes groente/ fruit. Heel handig voor onderweg en buiten de toeristische plekken om is het niet altijd makkelijk om gezonde babyvoeding te kopen.
  4. Een goede en neutrale zonnebrandcrème, Sam heeft een lichte huid en we willen het risico op verbranding écht niet lopen!
  5. Een linnentasje, het weegt niets én altijd handig als strandtasje voor de kinderspullen zoals wat luiers, voeding en schone kleding. Veel fijner dan een grote luiertas vind ik zelf.

Hoe anders zijn vakanties met kinderen?

Heel anders, maar vooral héél speciaal. Er is minder tijd voor jezelf en de dagen staan vaak in de teken van voeding/slaaptijden (nu ze nog klein is). We vinden het echter een uitdaging om daarin de flexibiliteit te vinden om ook leuke dingen te blijven doen, de omgeving te ontdekken en niet vast te zitten aan één plek of resort. Tot nu toe lukt dat en het lijkt me fantastisch als andere ouders dat ook kunnen ervaren.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Waarschijnlijk Nepal, het lijkt ons tof om te hiken en Sam is nog steeds dol op de draagzak. Het zullen geen dagenlange wandelingen worden. Maar Sam krijgt nu echt dingen mee en het lijkt ons bijzonder om met haar naar een land als Nepal te gaan.

Meer over Anouk weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina of ga naar haar eigen website over life-coaching & training!