Takemeto.nl interviewt… blogger Annemarie!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 21/04/2019

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Annemarie?

Ik ben 34 jaar en woon in Haren, bij Groningen. Sinds 2016 ben ik getrouwd met Jitze en samen we dochter Sophie (december 2017). Als huwelijksreis hebben we een wereldreis van 5 maanden gemaakt naar onder andere Zuid-Oost Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. We dachten dat we op deze reis wel even konden teren, zodat we de jaren daarop genoeg zouden hebben aan kampeervakanties in Europa. Niets bleek minder waar, want we willen juist nog veel meer van de wereld gaan ontdekken, nu met Sophie!

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Toen Sophie 10 weken oud was, gingen we op wintersport naar Oostenrijk. We zijn beiden ontzettende ski-fanaten en het was dus echt geen optie om het een jaartje over te slaan. Gelukkig waren opa en oma -Sophie haar allergrootste fans- mee op vakantie, dus Jitze en ik hebben lekker kunnen skiën. Toch was het wel even wennen, zeker ook, omdat ik elke paar uur terug moest naar het chalet om te kolven of te voeden.

Toch was het wel even wennen, zeker ook, omdat ik elke paar uur terug moest naar het chalet om te kolven of te voeden.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

We hebben sinds Sophie er is eigenlijk nog geen reizen gemaakt, die heel indrukwekkend waren. Afgelopen zomer was ze pas 6 maanden oud en hebben we gekozen voor een kampeervakantie aan de Atlantische kust in het zuiden van Frankrijk. Dit was heel relaxt, maar we zijn klaar voor meer avontuur!

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Vorig jaar op wintersport hadden we natuurlijk heel veel kleertjes voor Sophie meegenomen en meerdere slaapzakjes, maar toch kwam er een dag dat alles vies of nat was. Toen bood de eigenaresse van het chalet aan om alles voor ons te wassen en te drogen en een paar uur later kregen we alles netjes gewassen en opgevouwen terug.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Het is niet echt kindonvriendelijk, meer een cultuurverschil, maar in Frankrijk zaten we een paar dagen in een klein dorpje waar de restaurants pas om 19:00 open gingen. Sophie lag om 18:00 al op apegapen, dus na 1 zeer vermoeiend etentje besloten we de rest van de vakantie maar lekker zelf te koken of eten te halen.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Frans-Polynesië. Op onze honeymoon hebben we er een week rondgereisd en we vonden het daar zo onwaarschijnlijk mooi. Ook de vluchten –van soms maar 7 minuten- tussen de verschillende eilanden waren onvergetelijk. Ter plekke zeiden we al tegen elkaar dat we hier sowieso een keer naar terug zullen gaan met onze kinderen.

Ter plekke zeiden we al tegen elkaar dat we hier sowieso een keer naar terug zullen gaan met onze kinderen.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  • Een e-reader met stip op 1! Ik ben niet zo goed in nietsdoen, maar vind het heerlijk om op het strand of aan het zwembad te liggen lezen. Ook tijdens een lange vlieg- of autoreis is het ideaal.
  • Camera. I looove foto’s maken en op reis is daar natuurlijk alle gelegenheid voor. Heerlijk om eenmaal weer thuis weer weg te dromen bij de foto’s.
  • Mobiele telefoon. Toch wel onmisbaar om van alles op te zoeken over de omgeving, recensies te checken, hotels te boeken of bijvoorbeeld de vertaling ergens van op te zoeken.
  • Teenslippers. Lopen gewoon het allerlekkerste en nemen haast geen plaats in!
  • Laptop. Gedurende onze wereldreis heb ik een blog bijgehouden en bewerkte ik de foto’s vaak ook al als ik tijd had, zodat ik dat niet allemaal thuis nog hoefde uit te zoeken.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

In augustus gaan we naar Italië. Eerst een week in een mobil-home op een grote camping vlakbij Florence en daarna gaan we door naar Perugia. Jitze en ik hebben daar een bruiloft van vrienden en Sophie blijft dan bij mijn ouders in een agriturismo in de buurt. Verder gaan we in februari 2020 rondreizen in Florida en aansluitend een cruise maken vanaf Cuba, de eerste stempels verzamelen voor in Sophie haar paspoort!

Meer over Annemarie weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!