Take me to interviewt: blogger Mijke!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 18/11/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Mijke

Mijke is moeder van Nathan (2016) en Joshua (2018). Samen met haar man woont ze sinds 2014 in Wenen. Voor die tijd hebben ze twee jaar in Oeganda gewoond en verschillende landen bezocht in Afrika. “Daar is onze passie voor reizen begonnen. Intussen hebben we een heleboel verschillende plekken gezien, met en zonder onze zoon. Met Nathan heb ik vorig jaar Australië bezocht en afgelopen zomer zijn we in Ecuador geweest. Ook vinden we het heerlijk om dichterbij huis te blijven en landen te bezoeken als Hongarije, Polen, Slovenië, Italië en natuurlijk Oostenrijk zelf. Graag deel ik onze ervaringen met jullie!”

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Onze eerste vakantie met Nathan was toen hij vijf weken oud was. We zijn met hem, mijn ouders, broer en zus een week naar Tsjechië geweest. Daar zaten we in een stacaravan. Vervolgens zijn we via Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg en België naar Nederland gereden. We hebben overal minstens één nachtje geslapen.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Ecuador! Het was een hele spannende reis omdat we Nathan bij ons hadden. De eerste week zijn we naar het zuiden gereden en hebben we o.a. het Amazone gebied bezocht. Daar kreeg Nathan 39.4 graden koorts en moesten we met hem naar het ziekenhuis. Gelukkig viel alles mee, maar dat was zeker even schrikken. Ook zijn we naar de Galapagos eilanden geweest en dat was heel indrukwekkend. Al met al een fantastische reis!

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Het komt nu veel vaker voor dat we een upgrade krijgen naar een grotere kamer omdat we een kind bij ons hebben. Dat vinden we natuurlijk altijd een aangename verrassing!

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Ik zit nu heel hard na te denken, maar ik zou het zo snel even niet weten.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Nieuw Zeeland! We hebben vrienden die daar wonen, zij hebben drie kinderen en als ik hun foto’s zie dan wil ik spontaan een ticket boeken! Het is er zo ontzettend mooi. Wie weet dat we onze kerstvakantie daar een keer mogen doorbrengen.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  • Draagzak: Ontzettend handig in Europese dorpjes, waar je veel trappen tegen komt.
  • Luierverschoonmatje waar de luiers en doekjes in zitten: Alles bij de hand!
  • Kinderwagen: Dient niet alleen voor het verplaatsen van kinderen, maar ook heel handig voor alle spullen die mee moeten.
  • Speelgoed/Boekjes: Tegenwoordig nemen we altijd iets mee voor Nathan zodat hij zich goed kan vermaken.
  • Bekende snacks: Wij nemen ook altijd een tas vol met eten mee voor Nathan mocht het gebeuren dat we niets vinden in de lokale supermarkt.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Deze zomer gaan we drie weken naar Italië. De eerste twee weken zitten we op een camping in de buurt van Ravenna en in de laatste week rijden we naar Nice (Frankrijk). We verblijven dan op drie plekken: Florence, La Spezia en Genua. Ik heb drie appartementen geboekt, waar we iedere keer drie nachten zullen verblijven. Vanuit Nice rijden we naar Nederland en ook dat doen we op ons gemak, wat inhoud dat we ergens zullen overnachten zodra we daar behoefte aan hebben. We hebben geen haast.

Meer over Mijke weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.