Take me to interviewt: blogger Sophia

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 2/09/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Sophia

Sophia is geboren in Mexico maar woont vanaf haar 4e in Nederland. Als dochter van een stewardess is ze eigenlijk al vanaf haar geboorte met het reisvirus besmet. Ze ging veel mee met haar ouders en zo besloot ze ook om zelf te vliegen bij KLM en de wijde wereld in te gaan. Inmiddels is ze moeder van 2 tieners (Rafael 14 en Gabriel 10) en sinds 2003 gelukkig getrouwd met Richard. Afscheid nemen van 9 jaar KLM was een bewuste keuze om thuis bij de kids te zijn. Het reizen is nog volop in het bloed gebleven en zo heeft zij haar man ermee weten te besmetten en weten de kids ook niet beter dan dat ze 11u in het vliegtuig moeten zitten 😉 Reisadviseur en grondstewardess is ze ook geweest. Misschien dat ze daarom het liefst ook haar hele vakantie van A tot Z samen met haar man plant in plaats van naar een reisbureau te gaan. Sinds juni 2018 maakt ze deel uit van het blogteam van Take me to en heeft ze enorm veel zin om haar blogs te delen met jullie. Hoog tijd voor een interview!

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Naar Toscane met onze oudste zoon die toen net 1 was. Dit was de eerste reis als ouders met een klein kind en ook nog eens vliegen. Omdat we al vaker in Toscane waren geweest leek het ons wel slim om daar met hem naartoe te gaan. Iets vertrouwds maakt de stap dan toch makkelijker om naar het buitenland te gaan… althans dat dachten we toen maar nu denken we daar anders en gemakkelijker over.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Onze rondreis in Florida. We waren al eerder in Florida geweest maar dit keer besloten we om de westkust af te gaan. Zelf alles plannen van de vliegreis, zelfs de restaurantjes ter plekke. Een rondreis vraagt wel meer tijd van jezelf en je gezin maar omdat we het zo persoonlijk hebben gemaakt is dit toch wel de reis als ‘gezin’ die tot nu toe het meeste indruk op mij heeft gemaakt.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

VS met kleine kids is wel the place to be! Waar je ook met kleine kids komt, ze zijn o zo behulpzaam. Niks is te veel gevraagd en overal is er wel aan de kleintjes gedacht. Zoek je een plek om te verschonen? Dan zijn het er wel 5 in plaats van 1 maar ook in restaurants qua kinderstoelen. Mensen vinden Disney voor kleintjes nog best wel spannend en zijn bang of het wel indruk op ze gaat maken…. wij geloven daar niet in! Kindvriendelijk tot in de details maar ook alles wat ze daar qua positieve en magische indrukken opdoen is
geweldig. Onze jongste is ook een keer enorm ziek geweest en ik moet zeggen dat zelfs de medische hulp daar geweldig was.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Vakantiewoning in Spanje Moraira. Spanje vinden wij geweldig en ook daar hebben wij onze speciale plekjes voor gevonden waar we zeker wel vaker nog te vinden zullen zijn alleen is het wel zo dat als je zelf een huis boekt online en je dan in een huis komt met een zwembad die vervolgens aan alle kanten beschadigd is en scherpe randen heeft, wel een DOMPER! Kind enorm geblesseerd geraakt tot aan ambulance aan toe. Wij zijn na deze ervaring zeker wel vastbesloten om wat strenger om te gaan met onze zoektocht naar wb. vakantie villa’s en ik moet zeggen dat we DE site hebben gevonden: www.casitatravel.nl!

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

VS & Mexico. Vanwege de verschillende steden, stranden, activiteiten, weer & kids friendly! Het zijn 2 prachtige landen met zo veel moois te bieden en tja, ik kom zelf uit Mexico dus ook daar moet ik natuurlijk van houden. Een rondreis zou geweldig zijn met een combinatie van rust en ondernemen. Veel mensen zijn bang om naar Mexico te gaan door de vele ontvoeringen maar als je je reis GOED voorbereid en op de route zelf goed bewust bent waar je wel en waar je niet moet komen dan is het genieten geblazen.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  1. Leeg notitieboekje om alle leuke dingen die je hebt gedaan op te schrijven
  2. Bluetooth speaker (handig op een balkon of bij een huisje bij het zwembad)
  3. Opblaasbare en duikattributen voor het zwembad
  4. En de nodige tabletjes tegen reisziekte of buikgriep
  5. Wat ook superleuk is om leuke cadeautjes in te pakken en in het vliegtuig aan je kids per uur te geven bijvoorbeeld. Zo maak je de reis leuk en hebben ze ieder uur ergens om naar uit te kijken.

Wat ik ook altijd in mijn koffer doe (iets wat ik als stewardess ook altijd deed) zijn Sultana’s bijvoorbeeld en je trolley als handbagage een extra setje ondergoed en schoon shirt te doen mocht je een keer ergens blijven staan of op een bestemming aankomen waar je koffers spoorloos zijn.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Naar Italië: Venetië en het Gardameer. Onze jongste vroeg of we weer een keer op vakantie in Europa konden gaan maar deze keer niet naar Spanje. Wat wilde hij dan, vroegen wij? Hij wilde naar Italië. Daar waar ook hij al was geweest toen hij 2 was maar nog weinig vanaf wist. Dit keer dan niet naar Toscane maar wat anders. Venetië en het Gardameer is voor ons nieuw. Ook hier hebben we alles zelf van A tot Z geregeld. Het is wel een hele klus maar o zo leuk om te doen. Ik ben benieuwd 😉 (red. inmiddels zijn ze net terug en hebben ze het heerlijk gehad).

Meer over Sophia weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.