Take me to interviewt: blogger Teuntje

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 24/09/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Teuntje

Teuntje is moeder van twee jongens: Pep van bijna 3 en Maes (je zegt Maas) van 10 weken. Al meer dan 12 jaar samen met haar vriend Daan. Samen woonden ze een tijdje in Guatemala en reisden ze zonder kinderen al de hele wereld rond. Zo organiseerden en begeleidden ze twee grote reizen waarbij oldtimers werden verscheept naar het Amerikaanse continent. Op die manier zagen ze alle landen van Alaska tot Patagonië. Toen zoon Pep werd geboren weerhield hen dat er niet van gewoon door te gaan met reizen en ook de jongste telg Maes heeft ondanks zijn jonge leeftijd inmiddels al een vliegtuig van binnen gezien.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Pep was 8 maanden toen we met hem naar Mallorca vlogen voor onze eerste gezins-zonvakantie.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Toen we naar Guatemala en Mexico gingen met Pep was hij ongeveer 1,5. We gingen terug naar de plek waar we samen gewoond hebben en Pep kunnen voorstellen aan alle oude vrienden en bekenden was onbetaalbaar.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Het valt me op dat er op luchthavens echt wel extra aandacht aan je wordt besteed wanneer je kinderen bij je hebt. Je mag sneller doorlopen, in andere rijen aansluiten en mensen zijn behulpzaam. Laatst nog opperde een stewardess zelf om onze handbagage kosteloos in te checken zodat we niet nog 2 uur met al die spullen en de kinderen hoefden te slepen. Lief!

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Toen we aankwamen op Cyprus kregen we een kleinere huurauto dan afgesproken en de bijgeboekte kinderzitjes waren ver te zoeken. Toen we deze eindelijk gevonden hadden in een klein kantoortje moesten we ze zelf in het donker met twee krijsende kinderen gaan installeren. De jongens van de verhuurmaatschappij waren, ook nadat we hulp vroegen, te druk met hun telefoon.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Ik heb altijd nog een keer naar Frans-Polynesie gewild, waar eilanden met de namen Bora-Bora en Papeete me ontzettend aanspreken.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  • Normaal gesproken ben ik er niet zo van maar een Ipad is toch echt wel onmisbaar op een lange vlucht met kinderen;
  • XL hydrofiele doeken; die hebben al een aantal keer situaties gered omdat ze zo multifunctioneel zijn;
  • Leesboek(en) van thuis. Dat brengt kinderen in tijden van vermoeidheid en stress even lekker terug naar hun vertrouwde omgeving;
  • Babyfoons die je in het stopcontact kunt pluggen zoals wij hebben van Motorola. Overal in te pluggen en makkelijker dan al die dingen met draden, beperkte afstanden en batterijen;
  • De wereldstekker is sowieso onmisbaar maar gezien mijn vorige tip essentieel om mee te nemen.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Voor deze December denken we aan Griekenland of wederom Cyprus; een goede winterzon in ieder geval. Voor volgend jaar zomer kan het nog Scandinavië of Canada worden.

Meer over Teuntje weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.