Take me to interviewt: blogger Patricia

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 21/10/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Patricia

Patricia is moeder van 2, groot Disney-fan en zelfstandig reisagent. Dat ze van reizen houdt, komt niet zomaar uit het niets. Het is haar met de paplepel ingegoten. Met haar ouders reisde ze vroeger al door een groot deel van Europa. Later is ze ook andere delen van de wereld gaan ontdekken, zoals Azië en Amerika, waarbij de Caraïben en cruisen haar favoriet is. Patricia werkte eerder een tijd bij een reisbureau en is nu al enige tijd zelfstandig reisadviseur bij Travel Counsellors. Sinds februari 2018 maakt ze deel uit van het blogteam van Take me to en heeft ze al verschillende blogs geschreven. Hoog tijd voor een interview!

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

De eerste echte vakantie was met de auto. We zijn in 1 nacht naar Monaco gereden, daar een nacht doorgebracht, toen een nachtje in een B&B vlakbij Cinque Terre in Italie, toen naar het Gardameer voor een week in een huisje en aansluitend vanuit Venetie een week een cruise gedaan richting Istanbul en terug naar Venetie.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Jeetje ze maken allemaal indruk en zijn ook allemaal zo anders. Ik denk dat de meeste indruk onze afgelopen vakantie naar Cyprus heeft gemaakt, maar vooral door hoe de kinderen zich gedroegen. Dit was de eerste keer dat we met onze jongste Jamie van 1 jaar zouden gaan vliegen. En hoewel het bijna 4,5 uur vliegen was en we uiteindelijk pas in de avond daar om 20.30 uur ergens aan een tafel zaten in een restaurant hebben we ze niet gehoord. Geen gezeur, helemaal niks alleen maar vrolijk waren ze. Dat was toch maar even afwachten weer.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Op de een of andere manier trekken onze kinderen nogal de aandacht van mensen, ik had vroeger precies hetzelfde toen ik klein was. Ik denk dat het door de haarkleur komt mijn kinderen hebben dezelfde kleur als mij. Het is een beetje een vreemde kleur, soort kastanje rood/bruin met blond. En waar we ook komen zijn mensen gek op ze en lopen ze met ze te friemelen aan hun haren of ze krijgen weer ergens wat lekkers of zelfs gewoon speelgoed in hun handen gedrukt dat ze mee mogen nemen en ze krijgen alles voor elkaar. Verder was afgelopen vakantie op Cyprus erg opvallend dat ze bij veel restaurants echt hun best deden om het kinderen naar hun zin te maken, veel restaurants hadden ook een kleine speeltuin.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

We waren in Monaco toen Oscar net 2 was geworden en wilden uit eten het bleek daar nogal moeilijk een restaurant te vinden waar ze ook een kinderstoel hadden. Het was eigenlijk niet te vinden. Uiteindelijk hebben we omdat we die toch mee hadden en we al dichtbij de auto waren maar onze eigen kinderstoel uit de auto gehaald. Verder kan ik gelukkig zeggen dat ik nog niet echt heel kindonvriendelijke ervaringen heb gehad, het valt mij juist op dat er op veel plekken veel rekening wordt gehouden met kinderen en juist in het buitenland veel meer dan in Nederland.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Oei mijn lijst is lang hoor, dat krijg je als je elke dag met je neus in de reizen zit, maar ik heb er 2 en ze lijken een beetje op elkaar, ze gaan beiden naar het einde van de wereld. Een expeditie cruise naar Antarctica vanaf Ushuaia in Argentinie en er gaat een expeditie cruise vanaf Nome, Alaska zo boven Rusland langs door de Siberische zee naar Bergen, Noorwegen. Je breekt dan echt door het ijs heen. Waarom mij dit nou juist zo leuk lijkt, ik denk omdat het nog ongerept is, er komt bijna niemand.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  1. Mijn fotocamera gaat overal mee naar toe eigenlijk gaan er meestal 2 mee, een digitale spiegelrelfex en een onderwatercamera. Vooral de onderwatercamera vind ik een must met kinderen je kan heerlijk foto’s maken in het water met ze.
  2. De draagzak blijf ik ook ideaal vinden. Soms is een buggy of kinderwagen gewoon niet handig en dan is de draagzak ideaal.
  3. Voor de kinderen vind ik een UV shirt echt een must, het scheelt een hoop smeren ook.
  4. Packing cubes heb ik afgelopen vakantie ontdekt en ik vind het ideaal. Het zijn een soort opbergtassen die vierkant zijn en met rits voor in de koffer. Zo kon ik heel makkelijk voor de kinderen ieder een eigen cube inpakken en ter plaatse wist ik heel makkelijk wat van wie was. De zwemkleding had ik van iedereen ook in een aparte gedaan zodat ik die ook makkelijk kon pakken.
  5. En een bakje mee die je kan afsluiten om wat lekkers in te doen voor de kinderen, van wat fruit of rozijntjes altijd makkelijk om iets bij je te hebben.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Zoals het nu gepland staat, je weet natuurlijk nooit wat er nog tussendoor komt, maar ik heb een reis naar Dubai geboekt voor ons tijdens kerst en oud en nieuw. We vliegen 19 december naar Dubai, we verblijven eerst 3 nachten in een hotel op The Palm (het eiland in de vorm van een palmboom). Dan gaan we een week een cruise doen naar o.a. Abu Dhabi, Muscat, Sir Bani Yas Island en Khasab. En dan hebben we nog 3 nachten in Dubai een hotel vlakbij de Burj Khalifa (het hoogste gebouw van de wereld) waar we dan oud en nieuw vieren. We kijken er enorm naar uit!

Meer over Patricia weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.