Takemeto.nl interviewt: blogger Patricia

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 10/06/2019

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Takemeto.nl stelt zich voor’.

Wie is Patricia

Patricia is moeder van 2, groot Disney-fan en zelfstandig reisagent. Dat ze van reizen houdt, komt niet zomaar uit het niets. Het is haar met de paplepel ingegoten. Met haar ouders reisde ze vroeger al door een groot deel van Europa. Later is ze ook andere delen van de wereld gaan ontdekken, zoals Azië en Amerika, waarbij de Caraïben en cruisen haar favoriet is. Patricia werkte eerder een tijd bij een reisbureau en is nu al enige tijd zelfstandig reisadviseur bij Travel Counsellors. Sinds februari 2018 maakt ze deel uit van het blogteam van Take me to en heeft ze al verschillende blogs geschreven. Hoog tijd voor een interview!

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

De eerste echte vakantie was met de auto. We zijn in 1 nacht naar Monaco gereden, daar een nacht doorgebracht, toen een nachtje in een B&B Villa Paggi vlakbij Cinque Terre in Italië, toen naar het Gardameer voor een week in een huisje en aansluitend vanuit Venetië een week een cruise gedaan richting Istanbul en terug naar Venetië.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Dat was onze vakantie naar de Emiraten en Oman, de eerste vakantie die wat verder weg was. Het was gewoon een bijzondere reis, het ontbijt samen met de Giraffen in Abu Dhabi was wel het leukste gezinsuitje wat we daar hebben gedaan, maar het dineren bij de Burj Al Arab heeft bij ons allemaal heel veel indruk gemaakt. Elke dag had wel iets van een hoogtepunt tijdens die reis.

Het was gewoon een bijzondere reis, het ontbijt samen met de Giraffen in Abu Dhabi was wel het leukste gezinsuitje wat we daar hebben gedaan, maar het dineren bij de Burj Al Arab heeft bij ons allemaal heel veel indruk gemaakt.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Hoewel we natuurlijk met kinderen reizen, zoeken we eigenlijk de kindvriendelijke hotels of restaurants niet perse uit. We zoeken naar zaken die wij fijn of handig vinden, bijvoorbeeld dat er wel een zwembad is. Wat ik wel merk tijdens het reizen dat in het buitenland kinderen toch een iets andere status hebben dan in Nederland. In het buitenland word je vaak overal voor gelaten zo de rij voorbij. In Nederland mag je gewoon achter aansluiten. Maar iets wat ons erg is bijgebleven van onze laatste cruise dat was dat tijdens het diner onze ober heel lief was voor de kinderen. Je hebt namelijk elke dag dezelfde ober en hij sneed het vlees voor de kinderen en hij vouwde elke avond iets voor ze, van een bootje tot een vogeltje waar je de vleugels van kon bewegen. Hij probeerde ze echt om hun gemak te stellen en ook al had hij het druk ze echt aandacht te geven. Dat was gewoon heel lief!

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

We waren in Monaco toen Oscar net 2 was geworden en wilden uit eten het bleek daar nogal moeilijk een restaurant te vinden waar ze ook een kinderstoel hadden. Het was eigenlijk niet te vinden. Uiteindelijk hebben we, omdat we die toch mee hadden en we al dichtbij de auto waren, maar onze eigen kinderstoel uit de auto gehaald.

Uiteindelijk hebben we, omdat we die toch mee hadden en we al dichtbij de auto waren, maar onze eigen kinderstoel uit de auto gehaald.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Oei mijn lijst is lang hoor, dat krijg je als je elke dag met je neus in de reizen zit, kiezen is wel erg moeilijk. Wat al heel lang bij mij op m’n lijst staat is een reis naar Antarctica. Vanaf Ushuaia, Argentinie mee met een expeditie cruise naar Antarctica. Dit wil ik al heel lang, zo een mooie ongerepte natuur, waar bijna niemand komt. Lijkt me zo gaaf en mooi om mee te mogen maken.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  1. Mijn fotocamera gaat overal mee naar toe eigenlijk gaan er meestal 2 mee, een digitale spiegelrelfex en een onderwatercamera. Vooral de onderwatercamera vind ik een must met kinderen je kan heerlijk foto’s maken in het water met ze.
  2. De draagzak blijf ik ook ideaal vinden. Soms is een buggy of kinderwagen gewoon niet handig en dan is de draagzak ideaal.
  3. Voor de kinderen vind ik een UV shirt echt een must, het scheelt een hoop smeren ook.
  4. Packing cubes heb ik afgelopen vakantie ontdekt en ik vind het ideaal. Het zijn een soort opbergtassen die vierkant zijn en met rits voor in de koffer. Zo kon ik heel makkelijk voor de kinderen ieder een eigen cube inpakken en ter plaatse wist ik heel makkelijk wat van wie was. De zwemkleding had ik van iedereen ook in een aparte gedaan zodat ik die ook makkelijk kon pakken.
  5. En een bakje mee die je kan afsluiten om wat lekkers in te doen voor de kinderen, van wat fruit of rozijntjes altijd makkelijk om iets bij je te hebben.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

We gaan een cruise door de Oostzee maken. In 12 dagen 9 landen! De route gaat langs Duitsland, Polen, de Baltische Staten, Rusland, Zweden, Finland en Denemarken. Dit schip de MSC Poesia hebben we al een keer eerder gehad toen we de cruise vanaf Venetië deden. Toevallig wordt het nu weer een cruise, deze route wilden we al heel lang doen en kwam nu op ons pad. Een leuke aanbieding dus die hebben we meteen geboekt.

Meer over Patricia weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.