Take me to interviewt: blogger Nikie!

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Nikie

Nikie is 31 jaar, verloofd met Thijs en sinds juli 2017 mama van zoontje Noah James. Naast het moederschap werkt ze als jr. product manager in Tilburg. “Als klein meisje was ik al gefascineerd door onbekende landen, culturen en architectuur. Mijn oma heeft me weleens verteld dat onze familie afstamt van zigeuners, wellicht zit daar wel de connectie met dat reisvirus.” Samen met Thijs heb ik de afgelopen 12 jaar een hoop mooie plekken ontdekt en hebben we veel bijzondere mensen ontmoet tijdens onze reizen. Zodra we terug zijn, of stiekem zelfs al voor we vertrekken, speur ik het internet al weer af voor de volgende reis en de goedkoopst mogelijke tickets. Toen ik zwanger was van Noah wisten we een ding zeker; die mooie plekjes en onze passie voor reizen gaan we ook met hem delen! We hebben in ieder geval een mooi beginnetje gemaakt.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Curacao! Noah was 5 maanden oud. Wij hebben in 2016 kerst gevierd in curaçao en dit was ons prima bevallen. Daarnaast vonden we het ook een goed moment om te bekijken hoe is om met een kleintje te reizen.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

We zijn net terug van 3 weken rondreizen door Vietnam. Dit was Noah’s 2e verre reis. Vietnam is een prachtig land, de mensen zijn vriendelijk en dol op kinderen. Hij werd op handen gedragen.

Voordat Noah er was had ik geen idee hoe anders mijn leven zou gaan worden. Die kleintjes plaatsen dingen in perspectief, reizen dus ook! Dat hebben we in Vietnam wel ondervonden. Thijs en ik waren zo gewend aan reizen met z’n tweetjes. Maar door Noah zijn we in een compleet nieuwe dimensie beland en zien we dingen die we voorheen niet zagen. Eye-opener? Best wel! Als volwassenen gaan we vaak veel te snel. We zijn veel relaxter en genieten oprecht van alle kleine dingetjes en momenten samen.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

De priority lanes op de vliegvelden in Azië zijn ons heel goed bevallen. Geen lange wachttijden met een kindje is best fijn.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Vanuit Vietnam vlogen we terug naar Bangkok met Air Asia. We hebben deze vliegtickets ter plekke geregeld. Echter hadden ze ons als gezin uit elkaar gezet en moesten we op de luchthaven flink bijbetalen voor stoelen naast elkaar. Ze begrepen de ophef niet.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Thijs en ik hebben het idiote idee dat we een rondje over de wereld willen vliegen. Dus van Amsterdam bijvoorbeeld naar Los Angeles en dan via Hawaii, Frans Polynesië en Australië weer terug naar Nederland. Met kind misschien een beetje optimistisch.
Als ik één land zou moeten noemen is het Mongolië. Waarom? We zijn 4 jaar geleden in Tibet geweest, de authenticiteit van dit land is met geen pen te beschrijven. We denken dat Mongolië een soortgelijke ervaring gaat worden. Noah is nu nog een beetje te klein voor zulke reizen.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  1. Deryan Travelcot. Noah vindt zijn tent een groot feest maar heeft zo ook echt zijn eigen plekje. Wat ik ook fijn vind is dat er een muskietennet in zit. In tropische landen zeker geen overbodige luxe.
  2. Mijn schrijfboekje. Ik heb iets nodig om mijn ideeën kwijt te kunnen.
  3. Sinds Noah er is moet ik mijn bagage delen. Packing cubes zijn echt de uitkomst voor orde in chaotische tassen. Noah’s kleding zat in de packing cubes, mijn spullen zaten er omheen. Eerlijk verdeeld.
  4. Mijn camera om alles vast te leggen 🙂
  5. Minimonkey. Superhandig voor als ze geen kinderstoeltjes hebben. We hebben dit in Vietnam ook gebruikt om Noah goed vast te zetten in de fietsstoeltjes.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

We blijven iets dichter bij huis. We gaan met onze families een weekendje naar Texel en Mallorca. Heel leuk omdat Noah’s neefjes dan ook mee gaan en ze samen kunnen spelen.
Onze volgende reis gaat waarschijnlijk richting Afrika, maar daar zijn we nog niet helemaal over uit.

Meer over Nikie weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.