Take me to interviewt: blogger Marieke

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 29/07/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Marieke

Marieke is een mama van twee meiden, heeft een eigen blog en is werkzaam als Office Manager. In dit drukke leventje wordt er tijd vrij gemaakt voor haar gezin. Ze gaan er regelmatig een dagje of weekend op uit en in elk geval eenmaal per jaar op vakantie. Van de vakantie geniet zij vanaf het moment van boeken tot en met de vakantie zelf. Het naar huis gaan vindt ze iets minder leuk. Ze is gek op lijstjes en altijd georganiseerd en goed voorbereidt. Sinds februari 2018 maakt ze deel uit van het blogteam van Take me to en heeft ze al verschillende blogs geschreven. Hoog tijd voor een interview!

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

De eerste vakantie met mijn oudste dochter ging naar Gran Canaria. We kenden dit eiland en omdat het toch wel een beetje spannend was, op vakantie met een kind, gaf dit een veilig gevoel. Afgelopen januari zijn we wederom naar Gran Canaria geweest met beide dochters. Een heerlijk en kindvriendelijk eiland, maar voor deze zomervakantie gaan we toch een keer voor een ander eiland. Wanneer je verder leest, kom je erachter waar deze reis naartoe gaat!

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

We zijn nog niet veel op vakantie geweest. Gran Canaria maakte als eiland geen echte indruk meer op ons, we zijn er nu al een aantal jaren heen geweest en we kennen alle mooie punten van het eiland.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Ik vond de reis met Tui toch wel een uitblinker. Wat een toppers waren de stewardessen en stewards. De kinderen kregen bij binnenkomst een kleur en speelpakketje en voor mijn jongste dochter lag er een kussentje, dekentje en extra riempje klaar. Mijn oudste dochter liep hand in hand met de Steward het vliegtuig uit, de trap af. Dat was zo mooi om te zien!

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Ik heb eigenlijk geen situaties meegemaakt die niet kindvriendelijk waren. Wat ik wel altijd vervelend vind, zijn de hotels die de kosten voor kinderen uitbuiten en de hoofdprijs rekenen voor een ontbijtje en de huur van een campingbedje. Gelukkig zit dit bij de meeste hotels wel goed en kun je hier rekening mee houden met het boeken van een hotel.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Australië, ik zie daar een soort droomwereld voor me en het lijkt me geweldig om een kangoeroe in het echt te zien, buiten een dierentuin om. De natuur lijkt me ontzettend mooi en ook de stranden, gebouwen en architectuur lijken me de moeite waard om gezien te hebben.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  1. Luierdoekjes staan met stip op 1, ik zou niet weten wat ik zonder die dingen moet.
  2. Dan mijn fotocamera, die gaat overal mee naartoe en er worden minimaal 500 foto’s in de maand gemaakt.
  3. Zonnebrandcrème, ik smeer me een ongeluk op mijn hollandse witte melkflessen en natuurlijk krijgen mijn man en kinderen ook een laagje mee.
  4. Geen vakantie zonder slippers, deze gaan dus ook in de koffer.
  5. En als laatste mijn favoriete spelletje Skip-Bo.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

De volgende reis gaat naar Mallorca. Ik heb hier al veel moois over gelezen en ik ben dan ook benieuwd naar wat dit eiland te bieden heeft. In elk geval zijn de eerste lijstjes al gemaakt en ben ik aan het koopjes jagen om zoveel mogelijk leuke en handige dingen mee te nemen!

Meer over Marieke weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.