Take me to interviewt: blogger Lizanne

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 30/09/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen šŸ˜‰ En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Lizanne

Lizanne is 27 jaar en trotse moeder van een tweeling van bijna 2 jaar oud. Ze heeft een eigen webshop met bedrukte baby- en kinderkleding en een eigen uitzendbureau. Daarnaast houdt ze heel erg van om op vakantie gaan met haar gezin. “Vroeger ging ik met mijn ouders iedere zomervakantie naar een bestemming in Europa. We zijn in bijna alle Europese landen wel een keer geweest. Ik wil het mijn kinderen ook meegeven om meerdere plekken op de wereld te zien. En dan ook buiten Europa. Samen met mijn vriend heb ik ook al veel leuke plekken in Europa gezien en we hebben samen een mooie reis door IndonesiĆ« gemaakt. Mijn favoriete winterzonbestemming is CuraƧao waar we samen en als gezin al meerdere keren zijn geweest. We hebben nog veel bestemmingen op de wereld op het verlanglijstje staan om naar toe te reizen met elkaar. Ik vind het leuk om mijn ervaring over het reizen met kinderen te delen met andere ouders en hoop jullie te inspireren

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Onze eerste reis met de kinderen ging naar CuraƧao. De tweeling was een maand oud toen we besloten deze reis te boeken. Ze waren 3 maanden oud toen we de reis maakten. Heerlijk was het om met de kleintjes na de kraamtijd er twee weken tussenuit te gaan en te genieten van het zonnetje en de gezelligheid.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Eigenlijk heeft elke vakantie tot nu toe indruk op mij gemaakt. We zijn als gezin twee keer op CuraƧao geweest en een keer op Ibiza. Tijdens iedere vakantie maakten de kinderen een megaontwikkeling door en genoten ze volop. Dat is zo leuk om te zien.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Het fijnste aan reizen aan kinderen is dat de meeste mensen heel vriendelijk zijn. Ze zijn vaak extra behulpzaam en je krijgt voorrang. In het vliegtuig zaten we naast een oma die alleen reisde. Zij bood ons aan om af en toe een van onze kinderen op schoot te nemen zodat een van ons eventjes de handen vrij had.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Eigenlijk zijn alle mensen op reis altijd heel lief voor ons en de kinderen geweest. Mijn minst kindvriendelijke ervaring was op Schiphol. We vlogen ā€™s morgens om 05.00 uur naar Ibiza en we moesten op een overvol vliegveld onze kinderwagen laten wegen en uit elkaar halen. We stonden beide met een doodmoe kind op ons arm de wagen uit elkaar te halen om te ā€˜bewijzenā€™ dat het echt maximaal 25 kilo woog. De terugweg hebben we op Schiphol bijna een uur moeten wachten op de kinderwagen. Dus daar mag Schiphol wat ons betreft wel iets aan verbeteren.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Dan zou ik een camperrondreis door Canada en door Argentiniƫ en de rest van Zuid-Amerika willen maken. Die natuur en cultuur lijkt me zo bijzonder. Daarnaast wil ik ook nog veel meer van Indonesiƫ zien. En dan zou ik ook meteen doorvliegen naar Australiƫ en Nieuw-Zeeland. Verder lijkt het me een feestje om een keer naar de Britse Maagdeneilanden te gaan. En eigenlijk wil ik met de kinderen ook nog graag een keer op safari in Zuid-Afrika. Voor nu vind ik al deze opties nog een te verre reis met twee kleine kinderen. Maar ze worden ouder en het wordt steeds makkelijker dus ik hoop dat we deze reizen snel kunnen maken.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 4 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  1. Air Traveller; wij hebben deze twee keer gebruikt voor onze vliegreis naar CuraƧao. De kinderen hebben op een eigen bedje heerlijk geslapen op onze schoot
  2. Stickers en papiertjes; ideaal om kleine kindjes mee te vermaken. In het vliegtuig of in een restaurant hou je ze daar gerust weer even 10 minuten mee zoet
  3. Opa & Oma; wij zijn nu een keer op vakantie geweest met mijn ouders en aankomende vakantie gaan ze weer mee. Voor ons fijn dat we af en toe ook onze handen vrij hebben en iets relaxter vakantie kunnen vieren
  4. Travelcot; tijdens onze eerste vakantie met de kinderen was de tweeling 3 maanden oud. We hadden toen van Deryan een travelcot mee en dat vonden wij ideaal. We hadden er wat speeltjes ingelegd en de kids vermaakten zich er goed in en ze konden er ook in slapen.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Onze eerstvolgende reis gaat naar Valencia en Moraira. We gaan eerst 3 dagen de stad Valencia verkennen en vervolgens rijden we door naar Moraira waar we 10 dagen in een huis verblijven. Ik kan niet wachten om dit deel van Spanje te ontdekken met mijn gezin.

Meer over Lizanne weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.