Takemeto.nl interviewt: blogger Lisette

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 9/07/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Lisette

Lisette is 27 jaar, verloofd met Rick en sinds november 2016 moeder van Milou Isabella. In september verwachten zij hun tweede kindje (red. op 13 september is Tess Julia geboren). Naast het moederschap werkt ze parttime als maatschappelijk werker jeugd in Amsterdam-Noord. “Al van kleins af aan ben ik gek op reizen. Mijn fascinatie voor landen en culturen is de laatste jaren alleen nog maar gegroeid. Ik kan uren achter mijn computer doorbrengen – op zoek naar de perfecte bestemming en route. Samen met Rick heb ik al verschillende (verre) reizen, stedentrips en weekendjes weg mogen maken. Sinds de komst van onze dochter is dit er niet minder op geworden. En gelukkig hebben wij nog genoeg plannen!” Lisette maakt sinds mei 2018 deel uit van het Take me to team, hoog tijd voor een interview!

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Onze eerste vakantie met Milou ging naar Bali. Zij was toen 9 maanden oud. Een bestemming die ons zeker niet is tegengevallen. De vliegreis is lang, maar Bali is prachtig en zeker geschikt als je met een kleintje reist.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

In januari 2018 hebben wij een roadtrip gemaakt door Zuid-Afrika. Dit was Milou haar tweede verre reis. De reis begon met een huwelijksaanzoek. Een paar dagen na het aanzoek kwamen wij erachter dat ik zwanger was van ons tweede kindje. Twee hoogtepunten die deze mooie reis extra speciaal maakten.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Op Bali kregen wij tijdens ons verblijf, in een van de accommodaties, een upgrade naar een villa met privé zwembad. De eigenaar wilde ons verblijf met Milou zo aangenaam mogelijk maken.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Eerlijk gezegd hebben wij wat betreft hotels, vliegtuigmaatschappijen en restaurants nog geen vervelende ervaringen gehad. Wel vond ik het vliegen met een kindje soms wat vervelend, omdat medepassagiers niet altijd even begripvol zijn en dit ook laten merken.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Ik wil heel graag naar Nieuw-Zeeland. De natuur schijnt waanzinnig te zijn. Helaas is het erg lang vliegen en daarom staat het voor de aankomende jaren nog niet op de planning.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

 1. Deryan travel-cot
  Naar Bali hadden wij dit tentje uit voorzorg meegenomen. In eerste instantie bleek het overbodig, omdat Milou op alle locaties haar eigen babybedje had. Het babybedje gebruikten wij overdag vaak als box, waardoor het slapen gedurende de reis steeds moeizamer verliep. Uiteindelijk zijn wij het Deryan slaaptentje gaan gebruiken en dit bleek een goede zet. Ook in Zuid-Afrika sliep Milou goed in het tentje.
 2. Babyvoeding
  De richtlijnen omtrent babyvoeding zijn in Nederland erg streng en daarnaast is niet elk merk overal verkrijgbaar. Elke vakantie hebben wij genoeg melkpoeder mee voor de hele reis.
 3. Waspoeder
  De kleding van kinderen wordt nou eenmaal snel vies. Ik vind het onnodig om elke reis stapels kleding mee te nemen. Je moet namelijk al genoeg mee voor een kindje. Daarom hebben wij elke reis een potje waspoeder mee, zodat ik haar kleding in bad of in de wasbak kan wassen.
 4. Spiegelreflexcamera
  Fotograferen is iets wat ik erg graag doe. Juist op vakantie vind ik het leuk om bijzondere momenten vast te leggen. In Zuid-Afrika ging Milou voor het eerst echt lopen. Ik heb dit moment kunnen vastleggen met mijn camera. Een prachtige foto die ons nog vaak aan dit mooie moment herrinnert.
 5. Draagzak
  Wij hebben op vakantie veel aan de draagzak gehad. Niet overal is het mogelijk om de buggy te gebruiken en op zulke momenten kan een draagzak voor verlichting zorgen. Het los dragen van een baby is namelijk best onhandig.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Op dit moment zit ik in het derde trimester van mijn zwangerschap, waardoor het reizen naar verre bestemmingen voorlopig niet op de planning staat. Wel vertrekken wij in juli voor 10 dagen naar Mallorca. Nog even wat tijd met Milou, voordat zij ons straks moet delen.

Meer over Lisette weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.