Take me to interviewt: blogger Linda

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Linda

Linda is moeder van 2 en helemaal gek op reizen en het ontdekken van nieuwe plekken. Al van jongs af aan heeft ze rondreizen door Europa en Amerika gemaakt met haar ouders en deze traditie zet ze nu voort met haar eigen gezin. Het reizen en er op uit trekken doet zij niet alleen in de vakanties. Zo veel mogelijk vrije dagen worden gevuld met nieuwe avonturen en heerlijke dagjes weg in Nederland. Sinds februari 2018 blogt zij voor Take me to. Tijd dus voor een interview.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Onze eerste vakantie was naar een vijf sterren camping in Italië. We mochten de caravan van mijn ouders gebruiken dus we hadden nog best wat luxe. Verder had de camping zelf ook veel faciliteiten voor baby’s en kleine kinderen. Overal kinderstoeltjes, speciale babybadjes in de toiletruimtes en een fantastisch peuterzwembad.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Toen Emma net 2 was en Eva nog 7 maanden zijn we naar Gran Canaria gegaan. Dit was echt wel mijn favoriete vakantie. Wij hebben zelf al vaak gevlogen, maar de eerste keer met twee kleine kinderen was toch wel erg spannend. We verbleven in een prachtig hotel en gingen iedere avond uit eten in een restaurantje op de boulevard. Deze vakantie hebben we echt ervaren dat we zelfs met 2 kleine kinderen nog steeds alles kunnen doen wat we leuk vinden en heerlijk kunnen genieten van op vakantie gaan.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Uit eten gaan op Gran Canaria. Echt ieder restaurant doet zo veel moeite om alles makkelijk te maken voor kinderen. Als het nodig is om met een kinderwagen ergens te kunnen zitten dan verbouwen ze het hele restaurant. Potjes opwarmen krijgt de hoogste prioriteit en kleinere porties of zelfs compleet nieuwe gerechten verzinnen om een klein meisje blij te maken is geen enkele keer een probleem geweest.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

De douane op Schiphol, de eerste keer dat wij met het vliegtuig gingen. Het is erg lastig om kinderen en baby’s door die bodyscans te krijgen. Zeker als het druk is, is er niet altijd tijd om goed te kijken welke volgorde iedereen door de scan gaat. Dit resulteerde erin dat onze 7 maanden oude baby met maxi-cosi en al op de tafel werd gezet waar vreemden hun tassen weer stonden in te pakken. De douaniers met hun rug naar haar toe stonden en ik en mijn man nog enkele meters terug vast stonden achter de bodyscan.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

De Malediven, en dan zo’n resort waarbij de huisjes in het water staan. Lijkt me niets mooiers dan wakker worden met dat uitzicht! Heerlijk met de kinderen in de zee zwemmen en snorkelen. Met een bootje wat kleine eilandjes ontdekken. Echt even helemaal weg van thuis en genieten van een tropisch eiland en luxe.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  1. Een reisboekje (of natuurlijk internet) waarin leuke lokale restaurantjes en bezienswaardigheden staan zoals ‘Time to momo’.
  2. En voor vliegreizen ben ik helemaal weg van de Jetkids bedbox. Ideaal om kinderen te vermaken op het vliegveld en comfortabel in het vliegtuig te laten zitten/slapen.
  3. Ook een dompelaar hebben wij altijd bij ons om overal warme flesjes/potjes te kunnen maken
  4. en speelgoed om de meiden bezig te houden in een restaurant
  5. En dan als laatste heb ik altijd wat ruimte in mijn koffer over om leuke kinderkleertjes te kunnen shoppen. Eindelijk eens wat anders dan wat alle kindjes op de opvang aanhebben

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

De eerstvolgende reis blijven wij wat dichter bij huis. We gaan met vrienden die net hun eerste kleintje hebben gekregen. Het zal dus een lekker luxe huisje met zwembad in België of Noord-Frankrijk worden denk ik. Ook de volgende bestemming hebben we al klaar staan. We zijn nu alvast aan het kijken naar Florida.

Meer over Linda weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.