Take me to interviewt: blogger Lara

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 16/07/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Lara

Lara is moeder van 2 prachtige kinderen, planner en coördinator zorg in de thuiszorg en ze houdt van vakantie vieren. “Vakantie vieren is mij met de paplepel ingegoten, alleen het reizen niet. Elk jaar ging ik met mijn ouders een maand met de vouwwagen naar Frankrijk toe. Veel verder kwamen we niet. Heerlijk hoor. Als kind heb ik daarvan genoten. Maar ik wil mijn kinderen graag veel meer van de wereld laten zien. En zelf wil ik ook meer zien!”

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Onze eerste vakantie met Luc was kamperen in Oostenrijk. Hij was elke dag om 6 uur wakker! Een van ons ging dan lekker met hem naar het dorp wandelen en ontbijt halen. Onze eerste vakantie met z’n vieren was naar Italië; Leah was nog klein en we hadden een huisje gehuurd aan het meer van Lugano. Met supermooi uitzicht, elke dag weer was dat genieten.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

4 weken rondtrekken door Costa Rica. Voor het eerst met de kinderen ver weg. Lang vliegen en rondreizen, maar het was super. Erg mooi land en de kids pasten zich erg makkelijk aan. We hebben optimaal genoten van 4 weken samen zijn als gezin.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

In Italië in een restaurant, we hadden erg lekker eten besteld. Luc was al snel klaar met zijn pizza. Leah sliep in de maxi-cosi. Luc werd meegenomen door de restaurantmedewerkers, hij mocht helpen en kreeg snoepjes. Wij konden zo rustig eten en Luc vond de aandacht heerlijk.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Op de terugreis vanaf Costa Rica vlogen we met een kleine maatschappij naar Panama. Ik vond ze super onvriendelijk, vooral voor de kinderen. Leah moest plassen voor de landing. Daar deden ze heel moeilijk over (oké van ons ook niet echt handig dat we ze niet daarvoor hadden laten gaan, maar toch). De kindermaaltijden waren op en we hadden super onhandige plekken. Geen succes dus.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Dan zou ik eerst met een camper door Canada willen trekken. De natuur is daar echt adembenemend mooi. Daarna doorreizen naar Zuid-Amerika. Starten in Suriname. Daar heb ik ooit een half jaar gewoond en wil daar graag naar terug. Vanaf daar naar Brazilië, Peru, Galapagoseilanden, Chili, Argentinië en dan eindigen in Madagaskar. Vanwege, natuur en cultuur. Ik hou van de Zuid-Amerikaanse cultuur. O, en eigenlijk wil ik ook heel graag op safari in Zuid-Afrika, als de kids wat ouder zijn. Haha, te veel om op te noemen. Wil graag nog zoveel van de wereld zien.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  • Zonnebrand, ik ben altijd erg panisch in het insmeren van de kinderen en mezelf.
  • Fototoestel, heerlijk om alles nog eens terug te kijken.
  • Washandjes, bijna nergens krijg je washandjes in hotels et cetera, ik voel me niet schoon als ik die niet gebruik.
  • Waterfles zoals een Doppler, altijd handig om overal water bij je te hebben.
  • En verder ach, ik roep altijd dat alles overal te koop is. Pinpas en creditcard mee en we komen er wel. Het is leuk om met zo min mogelijk bagage te reizen. Zodat je ook zo min mogelijk mee hoeft te slepen en je je er dus zo min mogelijk druk om hoeft te maken.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Naar Lago d’Orta in Italië, een klein meertje op een kleine camping. Met onze vouwwagen. We moeten echt de badkamer laten verbouwen en zijn daarvoor aan het sparen. Als dat gedaan is is er ruimte om te sparen voor een volgende reis. Canada staat erg hoog op ons verlanglijstje. Maar nog even lekker doorsparen en dan kunnen we hopelijk weer.

Meer over Lara weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.