Take me to interviewt: blogger Iris

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 10/09/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Iris

Iris woont en werkt sinds 2,5 jaar ​in Sydney, samen met ​​Freek en zoontje Noud. Noud is geboren in december 2017 en heeft in z’n korte leven al heel wat van de wereld gezien. Zo is hij al twee keer van Australië naar Nederland gevlogen, is hij in Nieuw Zeeland geweest, brengen ze regelmatig weekenden door in prachtig Australië en hebben ze afgelopen zomer de westkust van de VS verkent met een camper. “Ik hoop dat onze ervaringen laten zien dat reizen niet stopt met een baby maar hooguit vraagt om wat meer creativiteit en flexibiliteit” Superleuk dat je jouw ervaringen met ons wilt delen Iris!

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Onze eerste weekendje “vakantie” met Noud was toen hij 6 weken oud was naar de Hunter Valley, een wijngebied op 2 uur rijden van Sydney. Maar onze eerste echte vakantie was naar Nederland toen hij 11 weken was, meteen z’n eerste ontmoeting met alle opa’s en oma’s.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Zonder twijfel onze reis door de VS. Met z’n 3en trokken we van Seattle naar Los Angeles met een camper, en tot slot een week in San Diego. De reis op zich zelf was indrukwekkend door de prachtige natuur, maar het meeste wat bij blijft is hoe bijzonder het was om 6 weken met elkaar op reis te zijn. Toen we vertrokken was Noud nog echt een “baby”, en aan het einde kon hij kruipen, staan en nog veel meer. Zo gaaf om dat van zo dichtbij, met alle tijd en aandacht mee te maken!

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Dat ze in Amerika echt in elk restaurant (van goedkoop to high end) waar wij hebben gegeten kinderstoelen hadden zodat Noud aan tafel kon mee-eten.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Het zal je verbazen maar in die 8 weken op reis moet ik oprecht hard denken of er momenten zijn geweest die ik niet kindvriendelijk vond. M’n conclusie is niet echt, hooguit onhandige momenten. Bijvoorbeeld dat je in een hotel geen flesjes kon afwassen/laten afwassen, dat de camper aanbieder vanwege aansprakelijkheid geen autostoeltjes verhuurde en café’s waar geen verschoon mogelijkheden waren. Al met al zou je daar dus uit kunnen concluderen dat de VS een babyvriendelijke bestemming is.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Argentinië, ik ben heel benieuwd naar het land en de cultuur. Beide zijn we er nog nooit geweest en staat heel hoog op onze lijst. Zelf heb in het gevoel dat we dat beter kunnen doen als Noud iets ouder is (& dat ik voorlopig weer even genezen ben van lang vliegen), maar als ik die bezwaren aan de kant zet dan zou dat hem worden!

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  1. Goede camera; op onze reis door de VS hadden we een canon camera gehuurd (omdat we er door het jaar heen te weinig aan toekomen vonden we kopen niet nodig). De kwaliteit van de foto’s is zo mooi dat het voor ons een blijvende herinnering van de reis heeft gegeven. Als we weer zo’n mooie trip zouden maken zou ik dat zonder twijfel weer doen.
  2. GB Pockit+ buggy; deze buggy is de must have als een reisfanaat bent (ook ideaal voor stedentrips). In een handomdraai (en dan echt) klap je hem in en uit, hij weegt nog geen 5kg en ingeklapt mag hij mee als handbagage in het vliegtuig (zo klein dus!)
  3. Cozigo; als teleporteren toch lastig wordt is dit een life saver op lange vluchten dus die zou ik sowieso meenemen. Deze “cover” past over de bassinet dus zorgt voor een donkere slaapomgeving tijdens het vliegen. Maar werkt ook ideaal voor slaapjes op drukke luchthavens waar je hem voor de buggy kunt gebruiken.
  4. Ergobaby; om te kunnen hiken met Noud op de rug, om je handen vrij te hebben op bijv de luchthaven en omdat het vooral heel knus is om hem lekker bij je te dragen.
  5. Swaddles/hydrofiele doeken XXL; ik gebruikte deze echt overal voor tijdens onze reis. Als handdoek, als speelkleed, als muggennet voor over de travelcot, als spuugdoek of als verschoonkussen.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

De eerstvolgende trip staat nog niet gepland, na meer dan 100 uur in het vliegtuig te hebben doorgebracht in de afgelopen maanden kijken we vooral uit naar tripjes maken dichtbij huis. Want met een huis in Manly vlakbij het strand (voor als je ooit naar Australië gaat, sla dan Manly zeker niet over) is eigenlijk elk vrij moment een beetje vakantie.

Meer over Iris weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.