Take me to interviewt: blogger Ilse

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 5/11/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Ilse

Ilse is de moeder van een actieve kleuter en een ondernemende dreumes. Ze is genetisch belast met het reisvirus en leeft het liefst van de ene vakantie naar het andere weekendje weg. Samen met haar man heeft ze ruim 4 jaar in Amerika gewoond en vanuit daar zijn er ook prachtige reizen gemaakt;

, Puerto Rico, Alaska, Canada, Peru en natuurlijk tripjes in Amerika. Ilse houdt van Azie; de cultuur, diversiteit, relaxte sfeer en niet te vergeten de overheerlijke curry’s. Sinds twee jaar woont Ilse weer in Nederland en is werkzaam als maatschappelijk werker. Ilse is nieuw bij het blogteam van Take Me To en we willen haar graag beter leren kennen!

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

We woonden in New York toen onze oudste zoon geboren werd dus de eerste reis was naar Nederland, in mijn eentje met een 16 weken oude baby. De eerste echte vakantie was naar Puerto Rico. We hebben toen een mini roadtrip gedaan, 3 plekken in een week. Je kunt Puerto Rico zo luxe maken als je wilt, de afstanden zijn prima te doen met kleine kinderen, het eten is heerlijk en de mensen zijn vriendelijk.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Als afsluiting van ons avontuur in Amerika zijn we met onze zoon van toen net twee jaar oud naar Azië gegaan. In 4,5 week tijd hebben we Singapore, Bali en Maleisië bezocht. Samen zoveel mooie dingen mogen zien en meemaken is heel bijzonder. De vriendelijkheid van de mensen maakte de reis perfect. Vraag onze zoon nu hoe je offert en hij kan het je nog steeds vertellen.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Op Pulau Redang, een eiland voor de oost kust van Maleisië verbleven we in een kleinschalig hotel op het strand. Ondanks dat het op het oog geen uitgesproken kindvriendelijk hotel was, draaide heel ons verblijf daar om onze bink. Het personeel was constant bezig met het onze zoon naar de zin maken; eten opscheppen, een ijsje komen brengen, vogels en konijnen met hem kijken en hem in de gaten houden in het zwembad. Speelgoed was niet nodig, want het witte strand, de palmbomen en het helder blauwe zeewater was een grote speeltuin.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

In onze reis in Maleisië hebben we een canopy walk gedaan; een wandeling over loopbruggen tussen de boomtoppen in de jungle. Een geweldige ervaring…..voor volwassenen. Na heel veel navragen of dit wel verantwoord was met een dreumes in een rugdrager werden we door meerdere gidsen gerust gesteld, dit kon prima, geen probleem. Ik kan je vertellen dat als je op 80 meter hoogte met een kind op je rug op een gammele brug staat je niet weet hoe snel je moet lopen om met beide voeten op de grond te komen.

Ik kan je vertellen dat als je op 80 meter hoogte met een kind op je rug op een gammele brug staat je niet weet hoe snel je moet lopen om met beide voeten op de grond te komen.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Zuid-Amerika; Peru vond ik al te gek en ben enorm nieuwsgierig naar de rest van Zuid-Amerika. Ik wil de tango dansen in Buenos Aires, een gletsjer beklimmen in Patagonie, met een jeep over de zoutvlaktes van Bolivia en zeehonden bewonderen op de Galapagos eilanden. Kan ik morgen gaan?

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je dan meenemen op reis en waarom?

  1. Draagzak, ook voor peuters; op veel plekken is een buggy niet ideaal omdat de wegen slecht zijn. In de draagzak kunnen ze lekker rondkijken en ook een tukje doen.
  2. Klein speelgoed; ik pak altijd wat kleine cadeautjes in voor in het vliegtuig zodat de kinderen wat nieuws om te spelen hebben en ze daardoor weer even zoet zijn. Klein doosje klei, kleine bouwplaat van lego met wat blokjes, tekensetje, een doeboek, etc.
  3. Ipad; natuurlijk is al het moois op reis ook voor de kinders te gek, maar zo af en toe even een spelletje of filmpje is ook fijn voor ze vooral als ze moeten wachten of tijdens een lange rit. En zelf de leukste eettentjes opzoeken of een boek lezen is natuurlijk ook noodzakelijk.
  4. Laken of grote hydrofiele doek voor in de campingbedjes. Niet overal zijn de camingbedjes even fris.
  5. In Spanje hebben we een draagbare kinderzitting gekocht. Kinderstoelen zijn er nu eenmaal niet overal en als je dan je eigen zitting bij je hebt die op bijna elke stoel past, dan eet dat toch een stuk gezelliger en rustiger.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

In januari gaan we voor drie weken naar Sri Lanka en Dubai.

Meer over Ilse weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.