Take me to interviewt: blogger Hanneke

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 26/08/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen šŸ˜‰ En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Hanneke

Hanneke is schoonheidsspecialiste, 36, getrouwd met haar grote liefde Albert en moeder van Sarah die net 1 is geworden. Samen met haar man kreeg ze de smaak van het reizen goed te pakken in hun verkeringstijd 14 jaar geleden en hebben zij al vele mooie bestemmingen mogen bezoeken. Zoals Australiƫ, Nieuw Zeeland, de Cook eilanden, Amerika en Aziƫ maar ook heel veel stedentrips in en buiten Europa. Na de geboorte van Sarah is het reizen zeker niet minder geworden maar wel anders en daarover schrijft zij voor Take me to.

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

We zijn naar de Amalfikust en Napels in Italiƫ geweest toen Sarah 3 maanden oud was. 2 Nachten zijn we in Napels gebleven en daarna zijn we met een huurauto langs de Amalfikust gereden.

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Tot nu toe zijn wij dus naar Italie geweest 2 keer naar Center Parcs. Een auto vakantie naar Sauerland Duitsland en een cruise vanaf Havana naar Belize Honduras en Mexico. Maar het meeste indruk was de eerste reis naar Italie. Het was zo spannend de eerste keer vliegen, hoe gaat ze het doen, wat neem ik allemaal meeā€¦ Het samenzijn met z’n drieĆ«n was zo geweldig. Reizen is zo mooi als je het kunt delen.

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

In Cuba zijn ze gek op kinderen, ze kreeg daar zoveel aandacht van de bevolking, echt heel erg leuk. Toen we daar aankwamen op de luchthaven stond er een rij bij de douane waar je eng van werd, maar nog voordat ik al mijn bagage had verzameld kwam er al een man naar ons toe om ons naar de voorkant van die rij te begeleiden. We hadden natuurlijk kunnen wachten, nodig was het niet maar ik heb het er van genomen.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Dat was in het vliegtuig op weg naar Cuba. We zaten net en waren de lucht nog niet in, Sarah was aan het spelen met een muziek speeltje. Tijdens de tweede ronde van het speeltje zei de man tegenover het gangpad dat hij daar toch echt niet de hele reis naar ging luisteren. Op zich snap ik het wel hoor maar op dat moment hoopte ik dat Sarah het nog even op een brullen zou zetten. Wat ze overigens niet heeft gedaan.

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Wij willen al heel lang naar Zuid Afrika gaan maar om een of andere reden komt het er maar niet van. Nu hebben we het ook weer uitgesteld omdat we willen wachten totdat Sarah wat ouder is en de reis bewust mee kan maken en ook kan genieten van de dieren in hun eigen leefomgeving.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

Allereerst moet ik zeggen dat ik erg opgeruimd en geordend ben. Mijn kraamhulp zei dat ze al veel kasten had gezien maar dit slaat alles. (dit was volgens mij geen compliment hahah).

  1. Een stekkerdoos, zo heb je maar 1 wereldstekker nodig en kun je wel al je elektra tegelijk opladen. Dit werkt echt super
  2. EenĀ toilettas die je op kan hangen. Ik heb de mijne van de Hema en er zitten allemaal vakjes in zodat je alles heel geordend op kan bergen en je hangt hem gewoon aan een haakje in de douche. Vooral met stedentrips en kleine badkamers superhandig
  3. Packing cubes. Ik heb er een voor mij en een voor Sarah. Zo hou ik in de koffer onze spullen gescheiden. Ik doe er mij al mijn spullen in dus kleding sokken sieraden enzovoort, en voor Sarah ook haar kleding pyjama en zwemspullen. Het voordeel is dat je nooit naar iets hoeft te zoeken en je kleding gaat ook niet zo snel kreuken. Ik zweer erbij
  4. Zipp lock bags. Deze afsluitbare zakjes zijn doorzichtig dus je ziet in een oogopslag wat erin zit. Erg handig voor schoenen ondergoed en snoeren maar ik doe er ook setjes kleding in voor Sarah, dus broekje, shirtje, romper, sokken
  5. Waspoeder, ik wil niet veel meenemen op reis. Vaak heb je toch je favoriete kleding die ik op vakantie graag draag dus dan was ik liever een keer dan dat ik voor al die dagen verschillende kleding meeneem en het dan toch niet aantrek omdat dat andere lekkerder zit.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Wij willen in oktober naar Kroatiƫ om daar een rondreis met een huurauto te doen.

Meer over Hanneke weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina.