Take me to interviewt: blogger Bianca

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 29/10/2018

Het succes van Takemeto.nl hebben we mede te danken aan onze gastbloggers. We kunnen immers niet overal zelf naartoe, hoe graag we dat ook zouden willen 😉 En omdat we zo blij zijn dat deze enthousiaste mama’s meewerken aan ons platform, willen we ze even in het zonnetje zetten. Daarom stellen we onze gastbloggers aan jullie voor in de reeks ‘Team Take me to team stelt zich voor’.

Wie is Bianca

Bianca, moeder van Anna (nov. ’17), is verpleegkundige op een Verloskunde afdeling. Europa – en dan vooral Italië – is favoriet als bestemming, maar ook heeft ze samen met vriendlief in 2016 een reis gemaakt naar Thailand. Vakantie en/of reizen staat bij haar in het teken van relaxen. “Tijd voor jezelf en je gezin en vooral lekker doen waar je zin in hebt“. Van 2012 tot 2014 had ze een eigen lifestyle blog, maar is hier destijds mee gestopt. Toch bleef het kriebelen om te schrijven. “Super leuk om dat op Takemeto.nl dus weer te doen!

Waar ging je eerste vakantie met kinderen naartoe?

Portugal, Algarve (Olhos de Agua). Via een bekende reismaatschappij boekten we – hoe suf dat ook klinkt – een pakketreis. Want met onze baby op vakantie naar het buitenland, dat vonden we best spannend. We moesten echt even een drempel over. Hoe fijn is het dan dat je een appartementje kan boeken waarvan o.a. de reviews goed zijn, je weet dat de transfers erbij zitten en dat er een babybedje klaar staat?

Welke gezinsvakantie heeft het meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Tja, dat is niet zo moeilijk natuurlijk. Onze eerste en enige vakantie, naar Portugal!

Wat was jouw meest kindvriendelijke ervaring op reis?

Voor mij is dat niet één specifieke situatie, maar meer algemeen. Het is me allemaal zó meegevallen! O-ver-al zijn wel faciliteiten voor baby’s en kinderen. Buiten de kinderstoelen, aankleedkussens (of –tafels) en speelhoekjes, zijn de meeste mensen ook altijd heel betrokken en begripvol en proberen altijd met je mee te denken.

En wat was je minst kindvriendelijke ervaring op reis?

Dat het ontbijt erg laat kwam, waardoor we Anna alweer naar het appartement moesten brengen voordat ze überhaupt iets van tafel mee kon eten (zoals het fruit en wat brood).

Als je overal naartoe zou kunnen gaan (geld is geen issue en we doen voor het gemak even aan teleporteren), wat zou dan de bestemming zijn en waarom?

Aruba staat nog op mijn lijstje, maar ook Amerika en Tanzania lijken mij prachtig. Iets dichter bij huis: Zuid-Italië lijkt me ook fantastisch, bijvoorbeeld de Amalfi kust. Marokko lijkt me ook heel mooi, maar dan krijg ik helaas vriendlief niet mee.

Los van essentials als paspoorten en zo, welke 5 dingen zou je meenemen op reis en waarom?

  • Draagzak: heel fijn bij wandelingen, maar ook tijdens de vliegreis (wachten op bagage, lopen naar het vliegtuig, etc.);
  • Paraplubuggy: compact, lichtgewicht, goed vervoerbaar;
  • Melkpoedertorentje: om mee te nemen in het vliegtuig voor het stijgen en dalen, maar ook voor uitstapjes vanaf je vakantieverblijf;
  • Opblaasbaar aankleedkussen (Ikea): op vakantieverblijven vaak niet aanwezig, vooral voor kleine druktemakertjes heel fijn dat je het dan niet op bed o.i.d. hoeft te doen;
  • Eigen beddengoed voor ledikant (hoeslaken en laken): voor ongelukjes op het beddengoed van het vakantieverblijf als dat aanwezig is.

En tot slot, waar gaat de eerstvolgende reis met kinderen naartoe?

Dat blijft nog even een verrassing! Vriendlief en ik gaan nog even nadenken over onze vakantiebestemming in 2019. Carte blanche!
Er staan wel wat weekendjes weg in de agenda! In september in eigen land (Schiermonnikoog) en in mei 2019 een bruiloftsweekend in de Ardennen waarbij onze kleine meid bruidsmeisje mag zijn! Keep you posted! 😉

Meer over Bianca weten? Bekijk dan al haar blogs op haar profielpagina!