Een gezinsvakantie met tips van je eigen lokale reisexpert! Mariska boekte al 2 van zulke reizen bij Local Hero Travel

Een verre reis maken met kinderen is al bijzonder. Nog leuker is het als je op zo’n trip locals ontmoet, zeker als ze je een kijkje geven in hun leven. Local Hero Travel brengt jou in contact met zulke lokale reisexperts. Mariska (1980) en haar man Kevin (1979) boekten 2 keer zo’n reis op maat. In 2017 gingen ze met hun 2 kinderen (2013 en 2016) naar Costa Rica en een jaar later naar Cambodja. Takemeto.nl vroeg ze naar deze bijzondere manier van reizen en hun ervaringen!

Reisden jullie al voordat jullie kinderen hadden?

Kevin en ik zijn samen sinds 2007. Voordat de kinderen er waren hebben we al vele reizen gemaakt. We zijn in Indonesië geweest, in Zuid-Afrika, Argentinië, Egypte, Amerika, Canada, Cuba, Mexico en in China gecombineerd met Tibet.

En waar zijn jullie met je kinderen geweest?

Na hun geboorte zijn we blijven reizen. Toen ze 3 maanden oud waren, zaten we voor het eerst met hen in het vliegtuig. Mila is in Portugal geweest, op cruise naar Curaçao, Bonaire, Aruba en Colombia. Ook zijn we met z’n 3’en in Canada geweest en in Griekenland, Spanje en Frankrijk. Toen Elin geboren was zijn we naar Mallorca geweest, Amerika, Costa Rica, Cambodja, Italië, een cruise van Dubai naar Oman en Abu Dhabi en Maleisië.

Toen ze 3 maanden oud waren, zaten we voor het eerst met hen in het vliegtuig.

Waarom kozen jullie voor Cambodja en Costa Rica via Local Hero Travel?

In 2005 ben ik 3 maanden in Costa Rica geweest. Ik wilde heel graag nog een keer terug. In 2017 was het zover, we kozen ervoor een aantal plekken te bezoeken waar ik eerder was geweest. Zo ben ik onder andere teruggegaan naar het gastgezin waar ik destijds verbleef! Ook hebben we een aantal nieuwe plekken bezocht.

En voor Cambodja hebben we gekozen, omdat we een rondreis met strand wilden combineren. Ik zocht een relatief klein land in Azië waar je in een week een hoop van het land kon zien en daarna een week kon relaxen aan het strand.

Hoe zijn jullie bij Local Hero Travel terechtgekomen?

Een collega van me attendeerde mij op Local Hero Travel. Het concept spreekt mij erg aan. Direct contact met de agent ter plaatse en daardoor korte lijnen. Ik werk zelf ook in de reisbranche en vind het op deze manier prettig werken.

Wat was het eerste contactmoment met jullie Local Hero’s?

Het eerste contactmoment met onze local hero was nadat ik een opzetje van ons reisplan had ingestuurd op de website. In Costa Rica was onze local hero Wil. Hij is reisagent en werkt onder andere voor Local Hero Travel. In Cambodja hadden we contact met Than. Op het laatst nam zijn collega Seanglay het over, omdat Than een bruiloft had.

Waren er momenten tijdens jullie reis die je niet had meegemaakt als je zelf een reis had geboekt?

We ontmoetten onze local hero Wil in San José. Eerder had ik hem gevraagd wanneer het mangoseizoen is in Costa Rica. Dat had hij onthouden dus bij onze ontmoeting had hij een mango voor me meegenomen. Heel attent! Hij heeft ons toen ook San José laten zien.
In Cambodja hebben we onze Local Hero’s helaas niet ontmoet. Uiteraard hebben we gedurende de reis wel contact gehouden via de app. Dat werkte perfect.

Welk moment is je het meest bijgebleven door het contact met jullie Local Hero(‘s)?

Tijdens het maken van ons schema vroeg Wil wat we allemaal graag wilden doen en waar we van houden et cetera. Hij heeft toen een bezoek geregeld aan een luiaardopvangcentrum. Dat was heel gaaf. Ik denk niet dat we hier anders zouden zijn gekomen, omdat we niet van het bestaan af hadden geweten.

Wat zou je tegen andere ouders willen zeggen die ook zo’n reis met kinderen overwegen?

Doen! Local Hero Travel luistert naar je wensen en 9 van de 10 keer lukt het om die te verwezenlijken. In Cambodja reisden we met kleine busjes en de chauffeur van een van de busjes zette zelfs zijn iPad aan met kinderliedjes speciaal voor onze meisjes. Dat noem ik meedenken! Het is erg fijn om tijdens je reis contact te hebben met je Local Hero. Zo kan hij meteen actie ondernemen, mocht er iets zijn.

In Cambodja reisden we met kleine busjes en de chauffeur van een van de busjes zette zelfs zijn iPad aan met kinderliedjes speciaal voor onze meisjes.

Wat wordt een volgende reis met Local Hero Travel?

Onze volgende reis gaat naar Zweden. Sinds kort zijn we gebonden aan de schoolvakanties. We moeten ook een beetje kijken welke bestemming in die bepaalde periode goed aan te reizen is. We hopen nog een keer naar Japan te gaan. Een bestemming die Local Hero Travel nu nog niet aanbiedt, maar we houden het in de gaten. En dan boeken we zeker weer bij Local Hero Travel!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Local Hero Travel.

Over Local Hero Travel

Local Hero Travel brengt je rechtstreeks in contact met een lokale reisexpert. Samen ontwerp je jouw rondreis op maat in inmiddels 34 landen wereldwijd. Deze lokale reisexperts, oftewel de Local Hero’s, kennen het land door en door en kunnen je dus perfect adviseren over de beste plekjes en logische routes. Ook voor jouw reis met kinderen. Én ze geven je wat extra’s: je reis krijgt een local touch, door je kennis te laten maken met de lokale bevolking. Zo wordt je reis écht bijzonder. Want zeg nou zelf, spontaan contact met locals is toch een van de leukste dingen op reis? Kijk op de website van Local Hero Travel voor alle familiereizen!

Volg ons ook op:

Recente blogs: