Tip van Annabelle: Hotel Novotel Château de Versailles

4 Boulevard Saint-Antoine, 78150 Le Chesnay, Frankrijk

 

“Een citytrip naar Parijs is hartstikke leuk. Voor jong en oud is er genoeg te beleven. Wij verbleven met ons gezin van 5 in Novotel Château de Versailles. En weet je waarom? Ze hebben er betaalbare familiekamers binnen de périphérique van Parijs, die waren voor onze reisdatum onvindbaar. De kamers zijn standaard ingericht met een slaapbank. In een handomdraai tover je de – naar het lijkt – gewone bank om in een compleet opgemaakt bed voor 2 personen. Daarnaast zijn er babybedjes en kinderstoelen beschikbaar.

Kinderen onder de 16 jaar ontbijten gratis mee van het uitgebreide ontbijtbuffet. Nadat de maagjes van de kinderen gevuld waren, snelden zij zich naar de speelhoek. Wij genoten nog even van een extra koffie en een croissant. De speelhoek is voorzien van genoeg speelgoed voor jong en oud. Een goed gevuld keukentje, Kapla, een tafelvoetbal, bordspelletjes, loopfietsjes. In de bar, aangrenzend aan de speelhoek, serveren ze makkelijke gerechten zoals een pizza of een burger. Handig voor de kinderen. Nadat de kids in bed lagen, genoten wij samen van een heerlijke maaltijd in het restaurant. Omdat er overal wifi beschikbaar is, konden we de kinderen met de babyfoonapp in de gaten houden.
Bijkomend voordeel is dat je met de auto binnen 30 minuten onder de Eiffeltoren staat; met het openbaar vervoer kost je dit 40 minuten. Versailles zelf is trouwens ook hartstikke leuk. Wanneer je genoeg hebt van de drukte van Parijs, is er in Versailles zo veel te beleven. Uiteraard het prachtige kasteel. De kasteeltuin is vrij toegankelijk. Daarnaast heeft Versailles een leuke winkelstraat en een levendige markt, allemaal op loopafstand van het hotel.”

Wat maakt dit hotel kidsproof?

  • Betaalbare familiekamers
  • Kinderstoelen
  • Babybedjes
  • Uitgebreide speelhoek
  • Televisiezenders voor kinderen

Bekijk dit hotel op:

Deel ook jouw tips!

Ben jij ook helemaal enthousiast over een kindvriendelijk hotel, vakantiehuis, camping of misschien wel een restaurant waar je met je baby of kind(eren) bent geweest? In Nederland of in het buitenland? Deel die kindvriendelijke accommodatie of eetgelegenheid dan met andere mama’s op Takemeto.nl! Vul het tipformulier in en vertel ons waarom jij zo enthousiast bent.

> Deel je kindvriendelijke accommodatietip!

> Deel je kindvriendelijke restauranttip![/vc_column_text]

De laatste reiservaringen en tips

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Kinderen en slapen op vakantie: 7 tips van slaapcoach Christien

Lange zonnige dagen, eindeloos zwemmen en spelen plus een nieuwe omgeving en nieuwe avonturen: zo’n vakantie is nogal wat voor kinderen. Je zou bijna vergeten dat je kleine ook hier voldoende slaap nodig heeft, misschien zelfs meer dan thuis!

Annes eerste moeder-dochterweekendje: zo pakte ze het aan!

Sinds Puck er is, al 3,5 jaar, doen we alles samen als gezin. Van korte trips tot een 2 maanden durende reis door Zuidoost-Azië, meestal met z’n drieën. Maar dit keer alleen met mijn dochtertje.

Appartementtip: Quinta Roninho, Barro Lobo in Portugal

Afgelopen september verbleven we een kleine week in Quinta Roninho. Ruim voor vertrek sprak ik Maarten, de eigenaar, een paar keer telefonisch. Ik had een hele hoop vragen die Maarten graag voor ons beantwoordde.