Zweden met kinderen

Zweden, het land van eindeloze bossen, schitterende meren en sprookjesachtige landschappen. Het is ook nog eens een hele goede bestemming voor een vakantie met kinderen. De Zweden staan bekend om hun gastvrijheid en kindvriendelijkheid. Geniet samen van de rust, ruimte en natuur!

Zin in wat actie? Maak dan een kanotocht over een van de vele meren, of laat je met een vlot de rivier afzakken. Verken de uitgestrekte bossen te voet of met de fiets en misschien spotten jullie onderweg wel een eland of een ander wild dier.

Breng een bezoek aan een van de vele avonturenparken die Zweden rijk is. Laat de kinderen klimmen, klauteren en ziplinen tussen de bomen. En wat dacht je van een bezoek aan Astrid Lindgrens Värld, het themapark gewijd aan de verhalen van Pippi Langkous en andere bekende figuren uit de Zweedse kinderliteratuur? Sprookjes komen er tot leven en de kinderen kunnen zich helemaal onderdompelen in een magische wereld.

Vergeet ook niet de bekende Zweedse steden te verkennen, zoals Stockholm (heel leuk ook voor een stedentrip met kinderen) met zijn prachtige oude stad Gamla Stan en het Vasa Museum. Daar komen jullie alles te weten over het beroemde zeventiende-eeuwse oorlogsschip. Kortom, Zweden is perfect voor een rustige gezinsvakantie in de natuur.

Ontdek Zweden met kinderen: reisverhalen en -tips van onze mamabloggers

Småland (Zweden) met kinderen? Check dan deze must-do’s in en rond Gränna!

Inmiddels wonen we ruim 8 maanden in Zweden vlak bij de stad Kalmar. Ons plan was om in het voorjaar veel op pad te gaan.

Lees verder

3x kindvriendelijke to do’s in Kalmar, Zweden! Een stad die je zeker ’s moet bezoeken!

Inmiddels wonen we 2 maanden in Zweden vlak bij de mooie stad Kalmar. Voor ons voelt het nog steeds als ‘vakantie’. We ontdekken voortdurend nieuwe

Lees verder

5 x leuke tips voor Stockholm met kinderen! Een heerlijke stad, ook in de winter!

Elk jaar gaan wij als gezinnetje met de kerstdagen op pad. Afgelopen keer zijn we naar Stockholm geweest. Daar is veel meer te beleven dan

Lees verder

Roadtrip door Zweden met een dreumes: wat een avontuur!

We vlogen in 2 uurtjes naar Stockholm. Aangekomen op de luchthaven pikten we onze huurauto op voor deze week met autostoel. Die zat wel akelig

Lees verder